Pastile za grlo

S dolaskom zime vrijeme je za prehladu i gripu! I najčešće počinje boljeti grlo. Naravno da postoji mnogo različitih lijekova Strepsils, itd. No budući da su svi ti lijekovi prilično skupi, želim vam ponuditi više proračunsku, potpuno prirodnu, domaću opciju. Ovaj je recept toliko jednostavan i učinkovit da ga mogu kuhati svi! Da bismo pripremili terapeutske bombone, trebamo:
  • Korijen calamusa (prodaje se u ljekarni).
  • Šećer.
  • Mint.
  • Hibiskusa.
  • Đumbir (neobavezno).

Napravite slatkiše za grlo


Prije svega, trebate sipati malo prokuhane vode u bilo koji metalni tanjur.

Nakon čega tamo ulijemo korijen Zraka, Menta i Karakde. Broj sastojaka varira ovisno o tome koliko bombona želite dobiti! Uzeo sam doslovno prstohvat svega.

Sada sve to stavljamo na vatru i kuhamo oko 10 minuta.Pratite veličinu vatre, jer se sva naša tekućina jako aktivno kuha i u isto vrijeme jako ključa.

Kad je sve spremno, filtrirajte našu smjesu kroz sito kako biste odvojili tekućinu od listova mente i kalama.

I na kraju, nastavljamo s pripremanjem bombona sami. Uzmemo metalnu ploču i u nju ulijemo šećer i ulijemo juhu u omjeru 1 do 3, odnosno jednu žlicu juhe tri žlice šećera. I kuhajte dok sirup! Učinio sam to za 1,5 minute.

Sada brzo izvadite iz štednjaka i izlijte bombone u kalupe! I stavimo ih u hladnjak da se brže smrznu.

I na kraju dobijemo ove ljekovite bombone. Najvažnije je ne probaviti sirup, inače će bomboni biti gorki, što i nije baš ugodno!

PS: Kulinarska tajna o tome kako ne zapaliti slatkiše možete pogledati u videu. Pa, želim vam dobro zdravlje i dobar dan.

Pogledajte videozapis procesa izrade bombona