Veliki stroj za mljevenje drva

Ako vam je potreban praktičan i funkcionalan stroj za brušenje za obradu drvenih obradaka, koji ne zauzima puno prostora u radionici ili garaži, a istovremeno košta puno jeftinije od tvorničkih analoga, onda postoji samo jedan izlaz - napraviti takav stroj vlastitim rukama.

Materijali za rad

Za izradu kućnog brusnog stroja za drvo koristit će se pristupačni i jeftini materijali, tako da se ova domaća izrada može pripisati proračunskoj klasi.
Dakle, za rad će biti potrebna profilna cijev 20x20 mm debljine stijenke 1,5 mm, ploča od šperploče debljine 15 mm, komad čelične cijevi za vodu s unutarnjim promjerom 50 mm, ležaj 20x47 i segment pričvršćivača promjera 20 mm.

Da biste smanjili brzinu motora, možete koristiti nekoliko opcija po vlastitom nahođenju - obični remen s pogonom na remen ili zupčanicima potrebnog promjera, koji se mogu izvaditi iz mjenjača.

Pogon iz perilice rublja bit će 420 W automatski stroj (ali u ovom slučaju to čini elektromotor snage 300 W).

Proces proizvodnje

Proreznu cijev smo izrezali na segmente potrebne duljine, a zatim od njih zavarili dva pravokutna okvira za okvir. Zatim napravimo nosač za remenicu i remenicu, te "sjedalo" za električni motor iz perilice.

Dalje, napravimo okrugli disk od šperploče, na njega ljepimo papir za papir (na dvostranu traku), a vijcima pričvrstimo i dugu ukosnicu, koja će prilagoditi kut nagiba brusilice. Nakon toga izrađujemo zaštitno kućište za disk i omotavamo okvir šperpločom.

Na ovaj način - od praktičnih materijala možete napraviti praktičnu i funkcionalnu brusilicu za drva za garažu ili kućnu radionicu. Pojedinosti potražite u videu.