Vučna dizalica za građevinski materijal

Ponekad se u procesu izgradnje kuće, kupaonice ili drugih građevina na gradilištu ruševine, pijesak, cement i drugi rasuti građevinski materijali moraju odvoziti ručno od mjesta njihovog skladištenja ili istovara izravno do gradilišta. Za to je potrebno puno vremena i truda, pogotovo ako se trebate popeti stubama ili stazama gore.

Da biste olakšali i ubrzali proces prijenosa građevinskih materijala, napravite sebi jednostavan i koristan uređaj - dizalo za ljuljanje. Pomoću nje pomicanje kante s drobljenim kamenom, cementom ili pijeskom bit će mnogo lakše, lakše i prikladnije. Moguće je napraviti takvu dizalicu s okretnim dizalicama od improviziranih materijala.

Dizajnerske karakteristike okretnog dizala

Kao podloga koristi se obični stativ s potpornom platformom, na koji je pričvršćen sam mehanizam za podizanje-okretanje. Na njega je zavarena duga cijev (duljina joj se određuje pojedinačno, ovisno o uklanjanju mjesta skladištenja / istovara materijala na mjesto na kojem je u tijeku gradnja).

Budući da je na farmi prilično teško naći dugačku čeličnu cijev odgovarajućeg promjera, „rame“ dizalice možete zavariti iz nekoliko odjeljaka. Lanac motocikla (ili kabel) s kukom za vješanje kante pričvršćen je s jedne strane. A na drugom kraju je protuteža. Noge stativa najbolje se podešavaju po visini, jer teren nije uvijek savršeno ravan.

Uz pomoć takvog kućnog žičara za ljuljanje, bit će mnogo lakše prenijeti rasuti građevinski materijal u ljetnu kućicu. A cijena takvog dizajna je izuzetno mala, jer se sastavlja iz onoga što je pri ruci.