Alat za zavarivanje cijevi različitih promjera

Ovaj domaći rad koristan je svima koji su uključeni u zavarivanje. Pomoću ovog uređaja koji je u pogledu dizajna jednostavan, a koji se može načiniti od dostupnih materijala, vrlo je prikladno zavarivati ​​čelične cijevi različitih promjera.

Od osnovnih materijala za njegovu izradu trebat će vam: kutni komad, komad cijevi, dvije matice, kao i četiri čepa i četiri komada četverokutne šipke različitih veličina (to jest, duge i kratke).

Pribor za zavarivanje: radni koraci

Iz čeličnog kuta izrezali smo komad duljine oko 5-6 cm, a po potrebi površinu očistimo brusilicom. Trebat će vam i komad cijevi duljine 3-4 cm, koji je po dužini prerezan na dvije polovice.

Na rebro ugrađujemo čelični kut i zavarimo na polovice cijevi, što će osigurati stabilnost cijele strukture. Dva dijela u obliku slova L moraju biti zavarena od komada četverokutne šipke, a dva komada u obliku slova T iz šipki.

Matice moraju biti zavarene na krajeve dijelova u obliku slova L (zatim će se u njih uviti vijci). Nakon toga, svi strukturni elementi su zavareni zajedno. Pomoću brusilice dobro očistimo površinu gotovog proizvoda.

Kako koristiti ovaj uređaj

Umetnemo dva komada cijevi različitog promjera u utor "utora", čvrsto ih pritisnemo s klinovima, nakon čega možete započeti zavarivanje.

To je brzo, praktično i ne zahtijeva napor. Detaljan postupak montaže kućnog zavarivača može se vidjeti u videu na našoj web stranici.