Spot slikanje sata, od vinila.

Spot slikanje je jednostavna tehnika ukrašavanja predmeta interijera koja ne zahtijeva sposobnost crtanja.
Običan ćemo zapis pretvoriti u originalan i šareni sat.
Da bismo radili, potrebno nam je:
1. Vinil ploča.
2. konture na staklu i keramici.
3. Četkica.
4. Akrilna boja i lak.

Korak 1. Namočimo naljepnicu s tanjura i pažljivo obrišemo preostali papir kako bismo postigli glatku površinu.

Korak 2. Obojite površinu kruga bojom u kružnim pokretima kista. Ako želite dobiti neprozirnu pozadinu, prvo trebate temeljno premazati površinu bijelim akrilom. U ovom slučaju nema temeljnog premaza, tako da je pozadina ispala s tamnim mrljama. Nakon sušenja boje nanesite sloj laka i osušite toplim sušilom za kosu.

Korak 3. Uzmite konturu i postavite prvi red točaka duž cijelog opsega. Točke trebaju biti velike i na jednakoj udaljenosti jedna od druge. Da biste dobili ravnomjerne točke, držite cijev u prstima, poput obične ručke, stavljajući nos okomito na površinu, a silu stiskanja prilagodite veličini točke.

Korak 4. Čekamo da se prvi red osuši (oko 20 minuta) i nacrtamo drugi i treći red bodova. Pazite da se redovi i točkice ne stapaju jedan s drugim.

Korak 5. Počinjemo crtati sljedeći red točaka u krugu vidljivom na ploči.

Korak 6. Čekamo da se svi redovi potpuno osuše, nanesemo predložak za biranje koji je prikladan veličini tanjura i mekom olovkom označimo brojeve.

Korak 7. Pomoću ravnala napravite oznaku brojeva s obrisom, smještajući male točke u veliki krug.

Korak 8. Nacrtamo skice brojeva s malim točkicama. Ako se to ne riješi, točkice je nakon sušenja lako izbrisati i ponovno nacrtati. Ako vam se svidjela skica, tada crtajte brojeve s velikim točkama.

Korak 9. Nakon što je kotačić izvučen i osušen, nacrtajte još jedan niz velikih točaka duž traga vanjskog ruba ploče.

Korak 10. Satove ukrašavamo indijskim ukrasom paisley. Ukras je nacrtan volumenskom konturom za staklo s sjajem. Figura crtamo čvrstim točkicama kako bismo dobili debelu liniju. Dok je obris vlažan, bijel je, nakon sušenja (oko 40 minuta), linije postaju prozirne i voluminozne s isprekidanim iskričavanjem.

11. korak i zadnji.
Izrađujemo obris ornamenta duž unutarnjeg i vanjskog dijela s uobičajenim konturama, stavljajući male točkice što je moguće bliže jedna drugoj. Umetamo kazaljku sata i divimo se rezultatu!