Razglednica 3D tunela

Čestitke za praznike nisu samo tradicija, već manifestacija ljubavi i pažnje prema našim najmilijima. Da bi se dijete osjećalo koliko je ugodno ugoditi drugima, treba ga potaknuti da učini nešto ne za sebe, već za one koji su u blizini, naučiti ga da udovolji drugima i u tome i sam uživa.
Kad djeca napuste roditeljski dom, od njih očekujemo pažnju. Ali, ako je dijete bilo malo, nismo ga učili da dade male znakove pažnje djedu i baki, da potpisuje razglednice i čestita im praznicima, onda to od naše djece ne biste trebali čekati za sebe. Stoga, oduševljavajući djedove i bake, pružajući im brigu, gradimo svoju budućnost. To se mora zapamtiti.
A skupi pokloni uopće nisu potrebni. S kakvim strepnjom baka čuva crteže i razglednice napravljene za svog voljenog unuka ili unuku! Stoga ćemo ugoditi onima koji toliko čekaju našu pažnju. Bliže se blagdani Božić i Nova godina: vrijeme je da s djetetom napravite čestitke, a zatim ih poklonite rođacima.
Ako želite razviti svoje dijete i usaditi mu estetski ukus, pogledajte različite tehnike izrade razglednica. Izgleda zanimljiv tunel za razglednice. Lako je napraviti takav zanat. Za početak, određujemo crtež razglednice. To može biti novogodišnja karta, na kojoj će se snježne pahulje ili zvijezde jednostavno vrtjeti. Možete stvoriti panoramsku razglednicu koja odražava zaplet. Fotografije možete koristiti za razglednice, stvarajući neku vrstu volumetrijskog kolaža. Svi dijelovi su izrezani. Zatim se pripremaju listovi s utorima tunela. Oblik tunela može biti bilo koji: okrugli, kvadratni, zamršeni. Izrežući sredinu, ne zaboravite na svaki list ostaviti male „igle”, na koje ćemo tada pričvrstiti svoje figure.

Zadnja stranica treba biti solidna. Za stranu, savijte list papira s harmonikom. Visina zavoja je oko 1,5 centimetara. Broj harmonika određuje se brojem unutarnjih listova, na kojima se nalaze figure, koje će biti na različitim udaljenostima, stvarajući učinak volumena. Visina harmonike jednaka je visini lista u koji napravite proreze.

Sastavljanje kartice izvodi se u sljedećem slijedu. Prvo, figure su zalijepljene na "igle" unutarnjih listova. Zatim su unutarnji listovi zalijepljeni na harmoniku. Posljednji korak je lijepljenje prvog i posljednjeg lista. Ako dijete želi potpisati razglednicu, to možete učiniti na posljednjem listu na poleđini prije nego što je zalijepljeno.