Korisno učvršćivanje izrezanih profilnih cijevi

Od prikladnih veličina komada profilnih cijevi, koji često ostaju nakon izrade zavarenih metalnih konstrukcija ili nekih obrta za ljetnu kuću i dom, dobit ćete koristan alat za kvalitetnu i brzu ugradnju podne ploče. Za izradu domaćih komada kvadratnog profila sa stranicama 20x20 mm bit će potrebni.

Ovaj uređaj karakterizira jednostavan dizajn, tako da ga neće biti teško napraviti. Ovaj je uređaj posebno koristan za one obrtnike koji rade sami, bez vanjske pomoći.

Uz pomoć ovog jednostavnog uređaja dobiva se najgušća veza ploča, što eliminira stvaranje praznina i pukotina. Takav je alat koristan pri postavljanju dasaka od dasaka u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom - na primjer, na verandi.

Glavne faze rada

Iz profilne cijevi dimenzija 20x20 mm potrebno je izrezati dva identična komada duljine oko 50 cm. Za to možete upotrijebiti i brusilicu s reznim diskom, kao i konvencionalnu nožnu pilu za metal. Jedina je razlika što će se u prvom slučaju rezanje praznina prave veličine ispasti mnogo brže.

Jedan dio profilne cijevi koristit će se kao drška uređaja, a drugi mora biti izrezan na dva dijela: jedan komad duljine 10 cm, drugi 20 cm. U vašem slučaju, veličine mogu biti različite (ali poželjno je samo zadržati proporcije veličina).

U posljednjoj fazi rada izbušimo rupe u profilnim cijevima, nakon čega nastavljamo s montažom samog uređaja. Detaljan postupak izrade uređaja pogledajte video na web mjestu.