Proračunska opcija za oštrenje noža

Očigledne prednosti domaćeg uređaja za oštrenje su: kompaktnost, jednostavnost uporabe, kao i jednostavnost dizajna i niska cijena korištenih materijala. Proračunska opcija za oštrenje noža je najbolje rješenje za dom i vrt.

Budući da je glavni kriterij za izradu ovog kućnog uređaja za oštrenje pristupačna cijena i jednostavnost dizajna, koristićemo drvo kao glavni materijal. Također možete koristiti šperploču debljine 16-20 mm.

Glavne faze rada

Prije svega, izrezali smo praznine željene veličine. Zatim u okomitom stalak (u gornjem dijelu) izrađujemo "prozor" pravokutnog oblika. U donjem dijelu šipke i u sredini izbušimo dvije rupe u koje ugrađujemo mozgove. Zatim popravljamo dva zareza kvadratnog oblika.

Zatim uzimamo pravokutnu dasku i na kružnu pilu ili uz pomoć ubodne pile odrežemo gornje kutove. Zatim izbušimo dvije rupe na kraju radnog komada - ova se operacija najbolje izvodi na bušilici. Također ćete morati izbušiti nekoliko rupa u samoj dasci.

U sljedećoj fazi povežemo dva dijela međusobno pomoću samoreznih vijaka. Uz to, spoj možete premazati stolarskim ljepilom. Zatim ostaje samo usredotočiti se na učvršćivanje oštrilice na stol i tlačnu traku. Gotov proizvod očistimo brusnim papirom i premažemo lakom ili mineralnim uljem.

Završni dodir je izrada samog gipkog kamena. To je drveni dio koji je montiran na čeličnu okruglu šipku. Za oštrenje noževa pomoću običnog brusnog papira. Detaljan postupak izrade proračunske oštrice noža pogledajte u videu na web mjestu.