Marelice s marelicama

Marelica nije mit, nego činjenica. Tijelo rastućeg djeteta mora primati vitamine tijekom cijele godine. A gdje ih nabaviti? Naravno, u marelice. Marelica sadrži mnogo korisnih vitamina, uključujući fosfor i magnezij. Povoljno djeluje na razvoj ljudskog mozga i poboljšava razvoj koštanog sustava. Zbog visokog sadržaja vitamina A, marelica može poboljšati vid.
Da biste djetetu pripremili zdravo voće za zimu, možete mu skuhati sok od marelice, kašu ili napraviti sušenje.
Razmotrimo način izrade pire od marelice. Za kuhanje vam treba 6 kg marelice. Za pire krumpir prikladne su čak i previše zrele marelice.
Postupak kuhanja:

1. Pripremite marelicu. Voće mora biti dobro oprano i kamenovano. Od 6 kg cijelih marelica dobijete punu kantu od 8 litara s toboganom voća bez kamenčića.

2. Pomoću miksera umutite marelice do homogene kaše.

Marelice u zdjelu blendera moraju se sipati u malim količinama za kvalitetno šlag.

3. Konzerve za kuhanje. Dok je proces prerade marelice u tijeku, morate paralelno sterilizirati limenke. Da bismo to učinili, naizmjenično postavljamo banke iznad pare dok para ne napusti limenke. Suhe banke izdvojite do pravog vremena.
4. Dobiveni pire krumpir postupno se izlije u jednu posudu. Nakon obrade svih marelica, 5 l lišća krumpira.
5. Stavite posudu s pireom od marelice na vatru i ostavite joj vremena da prokuha.

6. Nakon što pire krumpir prokuha, smanjite toplinu na štednjaku. Ostavite da se pire krumpir kuha 15 minuta. U procesu kuhanja, trebali biste stalno uklanjati pjenu.
7. Kuhani pire krumpir počne se valjati. U pripremljene staklenke izlijte pire od marelice i razvaljajte.
8. Okrenite staklenku pire krumpira, stavite na poklopac. Tako postupamo sa svim bankama.

9. Zamotajte staklenke od pire krumpira toplim pokrivačima i ostavite ih tako 3 dana. Banke bi se trebale potpuno ohladiti.
10. Zatim gotov pire krumpir stavimo u podrum.

Sva sredstva namijenjena djeci mogu se čuvati duže od godine dana. Stoga bi trebalo istaknuti svaku kantu s očuvanjem, što označava godinu začepljenja. Pri konzerviranju šećera je bolje ne dodavati. Može se dodati prije upotrebe. Šećer je dobro zamijenjen medom. U ovom slučaju pire krumpir će djetetu donijeti još više koristi.