Jednostavna oštrica noža s šine za namještaj

Jednostavna oštrica noža može se napraviti od improviziranih jeftinih materijala - na primjer, od šine za namještaj. Može se kupiti u trgovinama koje su specijalizirane za prodaju namještajnih dodataka i komponenti.

Korištenjem takvog kućnog oštrila, kuhinju ili lovački nož možete oštriti ni gore nego na tvorničkim uređajima. U isto vrijeme, kućište za učivanje koštat će manje. Par tračnica za namještaj košta oko 80-100 rubalja (a kineske će koštati još manje - oko 40-60 rubalja).

Kako napraviti oštrica noža

Prvi korak je napraviti podlogu za domaću oštricu. Da biste to učinili, možete koristiti komad inčne ploče (ili komad šperploče) duljine oko 40-50 cm. Da biste pričvrstili vodič za namještaj, na rub ploče pričvršćujemo mali komad duljine oko 5-7 cm.

S druge strane baze pričvršćen je potporni "stol", koji može biti izrađen od običnih trupaca. Odaberite zapisnik koji dobro izbija i odsecite mali segment. A zatim je izrežite pod kutom.

Rezultat je jednostavan potporni "stol" za nož. Svi strukturni elementi učvršćeni su na samoreznim vijcima.

Takozvana praznina pričvršćena je na vodilicu namještaja za ladice odozdo, pomoću kojih je nož naoštren. Kao što vidite, dizajn domaće oštrice noža vrlo je jednostavan - svi to mogu učiniti po želji.

Detaljan postupak izrade proračunske verzije oštrica noža pogledajte u ovom videu. U komentare napišite svoje mišljenje o ovom domaćem proizvodu.