Menta zec

Sva djeca, bez iznimke, vole neobične igračke stvorene na sliku prekrasnih bajkovitih likova. Ove igračke čarobno privlače djecu na policama. I imao sam ideju: možete sami napraviti prekrasnu igračku - zec, koji se u nekim mitološkim tradicijama naziva "Menta": gotovo je kao običan, iza sebe ima samo krila i zeleni kaput.
Da bismo napravili zec od metvice, trebamo:
1. Bijela tkanina (za glavu);
2. Svijetlozelena tkanina ili krzno (koristili smo rukave starog krznenog kaputa, koji su na njega bili pričvršćeni ušicama, tako da nije odrezan i donji dio nije zahtijevao daljnji razvoj);
3. Crne, bijele i zelene niti;
4. igla, škare;
5. ljepljiva traka i ljepilo;
6. svijetlozeleni papir i karton (bilo koje boje (koricu sam koristio iz uobičajene bilježnice) za krila;
7. Olovka i kompasi (kako bi bilo prikladnije nacrtati krug za glavu na tkanini).

Zavojio sam rubove rukava od krznenog kaputa do središta i savio čitav rukav u krug, zašiljavajući se uz rub gdje se oba kraja sastaju. Rezultat je bio zečji torzo koji više ne zahtijeva punjenje pamukom - unutra je bilo krzno.

Tada sam uzeo šape: iz drugog rukava istog krznenog kaputa izrezao sam unutarnju tkaninu, od koje sam, crtajući modele, napravio i uši.

Šape i uši napunjene pamukom; Na donjim krajevima šapa napravila sam tri "uboda" crnom niti i napravila male "prste".

Zatim sam na bijelu krpu nacrtao dva kruga s par kompasa, - za glavu zeca - i izrezao ih, odmaknuvši se od crteža (budući da bi bilo prikladnije šivati ​​ga) i gotovo izvezeći ih u jednu, ostavio malu rupicu kroz koju sam prošao "glavu" iznutra prema van.
Napravio sam oči i nos od papira crne i bijele boje, zalijepio ih ljepljivom trakom, a zatim ih lijepio ljepilom i olovkom na glavu, na nju sam utisnuo usta nitima i tako stvorio njušku; zatim sam glavu napunio pamučnim zečicom.

Privezala sam noge uz tijelo.

Šivela sam uši do glave i glava uz tijelo, šivala rupu preostalu za pamučnu vunu.

Zatim je uzela krila: nacrtala je uzorak na savijenom kartonskom listu, izrezala ga i napravila još dvije kopije tih krila na listovima tankog svijetlo zelenog papira, zalijepivši sve u jednom paru (u tri sloja: prvo, tanka krila, karton ispod, a ispod njih, karton i pod kartonom - drugi sloj je tanak).

Potom sam, prišivši rezultirajuća krila na stražnju stranu igračke (karton bilježnice bio lagano pričvršćen iglom), pažljivo zalijepio trakom.

Evo, ispalo je:

Od perlica sam želio napraviti atraktivan nakit oko vrata igračke. Budući da se linija za perle prebrzo prekida, zamijenila sam je običnim nitima:

Naš smiješni "Mint Rabbit" je spreman. Izvrsno izgleda u unutrašnjosti dječje sobe i vrlo je ugodan za oko.
S poštovanjem, Vorobyov Dinara.