Domaći stroj za mljevenje s ekscentričnim mehanizmom

Da biste napravili kućni stroj za brušenje za kućnu radionicu s ekscentričnim mehanizmom, trebat će vam najmanje materijala koji će se uvijek naći pod vašim nogama (piljena drva).

Tijelo brusilice izrađeno je u cijelosti od komada šperploče (možete koristiti i drvene daske). Glavni strukturni elementi međusobno su povezani vijcima za samoprezanje. Kao električni pogon za ovaj stroj za mljevenje koristi se odvijač.

Kao što vidite, svi su materijali vrlo jednostavni i pristupačni, a pronalaženje ih neće biti teško. Ako vas zanima kako napraviti stroj za mljevenje s ekscentričnim mehanizmom, pročitajte članak dalje.

Glavne faze rada

Prije svega, iz lima od šperploče izrezali smo podlogu za pravokutni stroj. Dimenzije se odabiru pojedinačno, ovisno o dostupnosti slobodnog prostora na radnoj površini ili vašim potrebama.

Nakon toga na kružnoj pili izrežite dva bloka šperploče pod kutom od 20 °. Rezultat trebaju biti vodiči za pomični nosač. Nosač samostalno izrađenog brusilice također je izrađen od šperploče i rezani pod kutom od 20 stupnjeva.

Kako biste nosač slobodno gurnuli uz podnožje, ispod njega stavljamo aluminijsku traku odgovarajuće širine. Zatim pričvršćujemo vodiče na bazu pomoću samoreznih vijaka i nastavljamo s izradom ekscentričnog mehanizma. Zatim zajedno sakupljamo sve strukturne elemente.

Detaljan postupak izrade domaće brusilice s ekscentričnim mehanizmom potražite u videu na web mjestu.