Domaća peć za kućnu radionicu iz profilne cijevi

Možete napraviti hladnu pećnicu za garažu ili kućnu radionicu (kao i malu ljetnu rezidenciju) od jeftinih i pristupačnih materijala - na primjer, od profilne cijevi.

Prije svega, bit će potrebno odrediti dimenzije same peći i izrezati na komade potrebne duljine brusilicom.

Tada će biti potrebno napraviti dva reza trokutastog oblika u svaku praznu. Za to možete koristiti brusilicu. Ovi izrezi potrebni su za savijanje profilnih cijevi s 2 strane pod kutom od 45 stupnjeva.

Glavne faze rada

Nakon što su sve gredice savijene, možete započeti s proizvodnjom tijela peći. Da biste to učinili, morate zavariti sve radne dijelove zajedno.

Autor koristi poluautomatsko zavarivanje, no u ovom se slučaju može izostaviti ručni luk. To će biti potrebne elektrode s rutilnim premazom.

Sljedeći je korak rezanje prednje i stražnje stijenke peći. A za to majstor koristi lima. Izrezane su dvije šesterokutne praznine.

Nakon toga, u prednjem zidu trebate izrezati pravokutni "prozor" i instalirati vrata kroz koja će se baciti drva za ogrjev.

U posljednjoj fazi rada ostaje zavariti zidove na tijelo peći, kao i napraviti 4 noge u donjem dijelu. Za to, majstor također koristi profilne cijevi.

Pojedinosti o tome kako napraviti domaću pećnicu za kućnu radionicu od profilne cijevi, pogledajte video na web mjestu.