Slatka kornjača

Voli li vaše dijete igračke? Svaka majka pokušava maziti svoje dijete novim mekim prijateljima. Zamislite kako će ugodno djetetu dobiti igračku koju je njegova majka sama napravila i posebno za njega. Sada ću vam pokazati kako napraviti zanimljivu slatku kornjaču s kojom će se vaše dijete zadovoljno i neće mu dosaditi igrati.
Za stvaranje kornjače trebat će vam:
• Navoji iste debljine, ali u različitim bojama i nijansama. Koristila sam male šankove koji su ostali od prošlih proizvoda - usput je vrlo zgodan i praktičan.
• Kuka i škare.
• Igla s navojem za šivenje dijelova.
• Sintepuh za nadjev.
• Velike crne perle ili male perlice za oko.

Svi će se detalji plesti na približno isti način, neki će biti veći, neki će biti manji, ali početak će uvijek biti isti - petlja Amigurumi. Počinjemo plesti školjkom. Lakše je graditi na njemu tako da su svi ostali dijelovi iste veličine. Napravimo petlju i vežemo je sa šest stupaca.

Dalje pletemo još tri reda, s uobičajenim dodacima, kako bismo napravili malu palačinku. Četvrti red već se počinje plesti nitima druge boje.

Završivši kontrastni red, ponovno se vraćamo na nit prethodne boje.

Napravimo još jedan red i vežemo novu boju, te odrežemo stari konac, više neće biti potreban.

Tako izrađujemo prstenove različitih boja tako da karapa bude prugasta.

Otprilike isto, samo bez pruga, pletivamo glavu kornjače, trbuh, četiri noge i rep. Sve detalje napunimo sintetičkim pahuljicama i šijemo zajedno.

Pokazalo se kao ova divna kornjača. Takva će igračka nesumnjivo biti jedan od omiljenih djeteta. Eksperimentirajte s bojom i mazite svoje voljeno dijete, on će vam biti vrlo zahvalan.