Alat za izradu reznica za vrtni alat

Ponekad morate promijeniti ručku na lopati ili napraviti držač za sjeckanje, ali pri ruci nema prikladnog štapa za promjer. Šteta, ali s tim se morate nositi. Međutim, za ovaj problem postoji jednostavno rješenje - kućna učvršćenja, pomoću kojih možete izvršiti potrebni broj praznina za vrtni alat.

Pomoću ovog vodiča moguće je napraviti okrugle štapove potrebnog promjera s točnošću od milimetra. Vrlo je zgodan i praktičan, jer se za različite vrtne alate koriste držači različitih debljina.

Za izradu ovog alata trebat će vam dva komada ugla, četiri vijka promjera 8 mm, dvanaest matica M8 i četiri čelične ploče. Od alata će vam trebati stroj za zavarivanje, brusilica i električna bušilica.

Glavne faze rada

Izrezali smo dva identična komada ugla 35x35 mm, a zatim u svaki od njih napravimo dva kosa zuba koji će „izrezati“ drveni radni dio, dajući mu zaobljeni oblik. Krajevi sjekutića u oba dijela ugla savijeni su malo prema van.

U sljedećem koraku trebate zavariti dvije ploče do ruba svakog kuta. Dalje, u tim pločama probušimo rupe na rubovima za vijke. Na unutarnjoj strani kutova trebate napraviti zareze brusilicom ili datotekom.

Tada ostaje samo sastaviti cijelu strukturu i možete početi raditi. Više informacija o tome kako napraviti prilagodbu za izradu reznica za vrtni alat potražite u videu na našoj web stranici.