Originalna DIY kapa za boce s pčelom

Poklopac za boce mali je, ali vrlo koristan predmet u svakoj kuhinji. A ako je i izvorno izveden, onda će privući pažnju apsolutno svih.

Da bismo ga napravili, uzimamo drvenu plutu, omotamo film oko nje i popravimo ga običnom trakom. Izvadite plutu malo.

Ulijte potrebnu količinu epoksida u plastičnu čašu, dodajte tamo učvršćivač i dobro promiješajte. Smoli dodamo i pigment (crna boja). Dobivenom smjesom napunite prostor iznad plute do visine približno jednake visini od same plute.

Glavne faze rada

Nakon sušenja dodamo mali sloj prozirne smole, u koji smo stavili pčelinjak. Zatim dodajte malo prozirnije smole na vrh.

Nakon stvrdnjavanja uklonite film. Popravljamo pluto u stroju i uklanjamo gornji sloj, dovodeći plutu do potrebne veličine. Zatim smo od očvrsle smole skinuli uobičajenu plutu. Popravljamo radni komad u stroju, označavamo središte, izbušimo rupu i izrežemo navoj.

Uvrtamo vijak u rupu, za koju zatim pričvrstimo plutu na stroj. Zatim uklanjamo još nekoliko slojeva, čime pluta daje potreban oblik. Brusiti nekoliko puta, polirati mekom krpom i nanijeti polirajuću pastu. Tkaninu poliramo do sjaja - sve dok pčela ne bude jasno vidljiva.

Vidjeli smo epoksidni čep, zajedno s segmentom vijka, koji smo zabili u otvor u konusnom vrhu. Rezultat je lijepa, originalna, praktična i izdržljiva kapa za boce.

Pojedinosti o tome kako napraviti vlastiti originalni plutani pluta od epoksidne smole s pčelom, pogledajte video na web stranici.