Kompaktni savijač cijevi od automobilske dizalice i bučice za palačinke

Korištenjem domaćeg savijača za kompaktne cijevi napravljenog od dizalice za automobil i palačinke s bučicom možete brzo saviti čeličnu cijev određenog promjera pod kutom od 45-90 stupnjeva. Na primjer, pomoću ovog kućnog uređaja možete saviti upravljač za dječji bicikl.

Napominjemo: da cijev ne dobije ravan oblik na zavoju, trebate sipati suhi pijesak u nju i kompaktirati ga, na krajeve staviti čepove. Tada će se pijesak morati izliti. Dizajn savijača cijevi prilično je jednostavan, tako da svaki majstor može napraviti takav uređaj.

Prije svega, palačinku smo izrezali iz bučice na četiri dijela. Za zaustavljanje cijevi trebat će samo tri četvrtine. U jednom od njih na stražnjoj strani napravimo utor u koji će se cijev uklopiti. Za to možete koristiti brusilicu.

Glavne faze rada

Tri četvrtine palačinke s bučicom mora biti spojeno. Da biste to učinili, najprije ih pričvrstite vijcima, a zatim ih ožiljite. Rezultirajući naglasak s "šupljinom" za cijev bit će smješten na vrhu dizalice, iznad referentne točke.

U posljednjoj fazi rada, od ostataka ugla i ploča zavarivamo platformu za auto dizalicu i okvir cijele konstrukcije. Svi elementi međusobno su povezani zavarivanjem. U gornjem dijelu bit će potrebno ugraditi dva dodatna zastoja za cijev.

Pojedinosti o tome kako sastaviti kompaktni bender iz bučice za palačinke i automobilske dizalice kod kuće, pogledajte video na web mjestu.