Domaći roštilj s električnim nabojima

Braće je važna komponenta ugodnog boravka u zemlji ili u zemlji. Ako se ne želite još jednom odvratiti od odmora preokretom skečeva, električni pogon to može učiniti za vas.

Od improviziranih alata koji se mogu naći u bilo kojoj garaži, možete napraviti majstor vlastitim rukama. Osim toga, električni pogon za skewer će osigurati jednolično prženje kebaba.

Kao pogon možete koristiti motor koji pokreće brisače automobila. Lanac i zupčanici mogu se uzeti sa starog motocikla. Također, ove zupčanike neće predstavljati problem napraviti sami.

Glavne faze rada

Profilna cijev sasvim je prikladna za bazu na kojoj će se električni pogon montirati zajedno sa zvjezdicama. Izmjerimo udaljenost koja će razdvajati skečeve jedna od druge i izbušiti rupe. Važno je da s mlaznicom na skeču meso ne ometa okretanje jedno prema drugom, a između njih postoji mali razmak.

Na vijak stavljamo zvjezdicu i namotavamo maticu. U profilnu cijev umetnemo vijak sa zvjezdicom i pričvrstimo ga drugom maticom. Nakon što su sve zvijezde na mjestu, moći će se brusilicom odrezati višak dijela vijka.

Nosači za same skelove mogu biti izrađeni od obične čelične šipke. Od nje odrežemo identične komade duge oko 5 mm i u njima izbušimo rupu za skewe. Odozgo izrađujemo utore za polaganje skela. Na kraju vijka pričvršćujemo pričvršćivače.

Konačni dodir, i gotovi ste!

Povučemo lanac na zvijezdama. Električni pogon možete popraviti na gotov roštilj na različite načine. Najlakši način je zavariti dvije ploče na naš okvir cijelom duljinom markize i popraviti ih. Tako možemo vrlo brzo demontirati električni pogon s roštilja.

S druge strane roštilja zavarite metalne prstenove. Ili režemo armaturu i probušimo je. Kao rezultat toga dobivamo roštilj s automatskim električnim skewerima.

Neće trebati puno vremena za izradu, ali to će vam omogućiti da uživate u razgovoru s prijateljima dok pripremate roštilj. Detaljan postupak izrade električnog pogona za skelove pogledajte u videu na web mjestu.