Domaća preša za kućnu radionicu iz džaka

U bilo kojoj kućnoj radionici ili garaži korisna je domaća preša. Za njegovu izradu koristi se kanalni broj 80. Za ovaj dizajn bit će dovoljna duljina od 400 mm. Također će vam trebati profilna cijev 40 * 40 mm i metalna traka širine 25 mm.

Na kanalu su izrađene dvije rupe za vodilice buduće matrice. Uz pomoć jezgra vrši se označavanje. Zatim uzmemo profilnu cijev 40 * 40 mm i od nje napravimo dva radna dijela, svaki duljine 50 cm. Imajte na umu da rubovi radnih komada trebaju biti pod kutom od 45 stupnjeva.

Debljina stijenke profilne cijevi treba biti najmanje 3 mm. Dakle, postoje sve komponente za sastavljanje domaće preše - možete nastaviti izravno na montažu.

Glavne faze rada

Prije svega, potrebno je zavariti okvir, dok je poželjno napraviti visokokvalitetne šavove. Uz to, treba naglasiti. Za to je prikladan materijal koji se koristi za okvir. Tijekom zavarivanja, kut se mora promatrati vrlo pažljivo. Za to je potrebna uporaba kvadrata.

U sljedećoj fazi zavarimo prethodno pripremljene dijelove na profil i pričvrstimo dvije opruge. Kao što vidite, izrada domaće preše pomoću dizalice prilično je jednostavna, a za to će vam trebati jednostavni strukturni materijali.

Ako nemate iskustva u implementaciji svojih dizajnerskih ideja, tada možete koristiti crteže, kojih na Internetu postoji ogroman broj. Domaća preša za radionicu iz dizalice može se koristiti ne samo u garaži za popravke automobila, već i za rješavanje raznih problema u domaćinstvu.

Sastavljen sam od sebe tisak praktički je inferiorniji u tehničkim karakteristikama od modela proizvedenih u industrijskim uvjetima. Detaljniji pregled ovog domaćeg proizvoda pogledajte u videu na web mjestu.