Stolarski vuk u radionici iz amortizera iz automobila

U ovom pregledu autor je odlučio napraviti jednostavnu stolarijsku vitrinu u kućnoj radionici od starih amortizera iz automobila. Od alata će vam trebati brusilica i stroj za zavarivanje.

Za ovaj domaći proizvod trebat će vam dva amortizera. Prvo ih morate rastaviti i ukloniti šipke, koje će majstor koristiti kao vodiče.

Zatim iz metalne trake debljine 10 mm i širine 100 mm trebate izrezati komad pravokutnog oblika. Zatim, u ovom radnom komadu, potrebno je izbušiti tri prolazne rupe, nakon što ste prethodno izvršili označavanje.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi vodiči iz šipki moraju se umetnuti u dvije rupe izbušene na rubovima ploče. Potrebno ih je zavariti na ploču, a višak treba odrezati brusilicom.

Potom majstor odreže još nekoliko pupova s ​​trake od 100 mm i zavari iz njih drugi dio stolarskog vijaka. Zavareni šavovi moraju se očistiti krugom zaklopke.

Dalje, jedan rub navojne šipke mora se okrenuti do željenog promjera. Ukosnica je umetnuta u rupu na sredini tanjura, s druge strane - stavlja se matica koja mora biti zavarena ukosnica.

Nakon toga u potpunosti sastavljamo cijelu strukturu, zavarimo elemente koji nedostaju i domaći porok je spreman. Ako je potrebno, možete ih obojati.

Za više informacija o tome kako izraditi vitraje za stolariju u radionici od amortizera iz automobila, pogledajte video na našoj web stranici.