Alat za bušenje iz starog pištolja sa brtvilom

U procesu rada s bušačem (prilikom bušenja rupa u betonu, kamenu, cigli) nastaje puno prašine. Kako se nositi s tim? Da, vrlo jednostavno! U ovom slučaju, autor predlaže da se napravi jednostavan uređaj za uklanjanje prašine vlastitim rukama.

Za izradu ovog domaćeg proizvoda trebat će vam tijelo od starog pištolja za brtvljenje, komadići plastične kanalizacijske cijevi, kao i drugi materijali koji se lako mogu naći.

Prije svega, potrebno je odsjeći dio tijela silikonskog pištolja brusilicom ili ručnom pilom za metal. Rubovi reza morat će se obraditi datotekom ili na brusilici.

Korak po korak izrada domaćeg uređaja

Oko sredine cijevi mora se izbušiti velika rupa s krunom. Nakon toga, majstor odreže komad plastične kanalizacijske cijevi, u koji kroz brusilicu pravi uzdužni utor.

Dalje, trebate izrezati još jedan komad plastične cijevi. Potrebno je izrezati sedlo s jedne strane. Zatim se radni komad mora pričvrstiti s tijelom pištolja za brtvilo na 90 stupnjeva.

U sljedećoj fazi, majstor reže praznine od šperploče, a zatim nastavlja sastaviti ovaj uređaj. Ovdje nema ništa komplicirano, pa će se svaki majstor nositi s tim zadatkom (čak i bez iskustva).

Detaljan postupak izrade alata za probijač iz pištolja za brtvljenje možete pogledati u videu na web stranici.