Radna površina za brijač iz profila i šperploče

U ovom pregledu autor pokazuje kako je vrlo jednostavno napraviti prikladnu radnu površinu za brijačnicu iz dostupnih materijala (tko ne zna, ovo je muški frizer).

Da biste napravili takav stol, potrebna je profilna cijev i šperploča. Dodatni elementi u obliku ogledala s pozadinskim osvjetljenjem mogu se dodati već, kako kažu, na mjestu.

Prvi korak je odrezati osam praznina iz profilne cijevi. Od toga, majstor zavari dvije strane okvira radnog stola.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi, dvije bočne stijenke povezane su međusobno pomoću četiri skakača (također s profila), koje je majstor postavio u gornjem dijelu i u sredini okvira.

Osim toga, u gornjem dijelu okvira zavaren je još jedan pravokutni obris iz profilne cijevi.

Nakon toga su stola i donja polica izrezani od šperploče. Na radnoj površini od dna autor pravi okvir: izrezuje 4 komada šperploče željene širine i zalijepi ih.

Tada će biti potrebno odrezati još nekoliko praznina od šperploče i obložiti ih "prozore" na bočnim stranama okvira, neposredno ispod radne površine.

Konačni dodir - i gotovi ste

Ladica se također izrađuje od šperploče. Majstor je odlučio napraviti dno od lima vlaknaste ploče. Unutar same kutije je instalirana particija koja je dijeli na dva odjela.

Preporučljivo je zaobiti rub radne površine pomoću glodalice. Tako će radna površina izgledati estetski ugodnije.

Zatim trebate sve ponovo rastaviti. Dijelovi od šperploče moraju se tretirati brusilicom, a metalni okvir mora biti temeljno premazan, a zatim obojan.

Stolna ploča i ostali detalji mogu se lakirati na drvo ili mineralno ulje. Nakon toga možete početi sastavljati stol. Ladica je montirana na tračnicama namještaja.

Gotova radna površina za brijač, izrađena od profila i šperploče, izgleda ovako. Uz to možete instalirati ogledalo (ili ga možete montirati samo na zid). To je po vašem nahođenju.

Pojedinosti o tome kako napraviti tako jednostavan i prikladan stol vlastitim rukama pogledajte videozapis na našoj web stranici. Sviđa mi se i objavljujte komentare.