Prirodni osvježivač

Svatko voli kada stan, ured ili bilo koja druga soba ima ugodan miris. To se može postići prodajnim osvježivačem zraka koji je različit i prodaje se svugdje. Međutim, danas vam želim reći da se dobar osvježivač zraka može napraviti samostalno. To nije teško učiniti, a svi imaju materijale koji su za to potrebni.
Bit će potrebno:
- Mala staklena staklenka, 100-200 grama;
- stolna soda;
- Folija za pečenje;
- igla;
- Omiljeno aromatično ulje;
- Uredska guma;
- žlica;
- Prekrasna vrpca za dekor banaka.

Prvo što trebamo učiniti je temeljito oprati i osušiti našu staklenku. Zatim u nju ulijte 2-3 žlice sode. Ovisno o veličini, broj žlica može biti različit. Općenito, sadržaj staklenke ne smije premašiti njezin treći dio.

Nakon toga popijte svoje omiljeno aromatično ulje i nakapajte nekoliko kapi sode. 7-10 kapi ulja treba ravnomjerno rasporediti po površini.

Zatim uzmite foliju za pečenje i iz nje izrežite kvadrat. Veličina kvadrata trebala bi biti dovoljna da potpuno pokriva vrat naše limenke. Stavimo kvadrat na staklenku.

Ispunite rubove kvadrata duž banke tako da ga folija omota. Dalje, moramo pokriti poklopac elastičnom trakom tako da se čvrsto uklapa na banku i ne pada. Ako se ispostavi, bolje je omotati elastičnu traku dva do tri puta, tako da poklopac hermetički zatvori staklenku.

Uzimamo iglu i pažljivo napravimo rupe u cijelom poklopcu folije. To je potrebno tako da uljne pare postupno napuštaju limenku, stvarajući laganu, ugodnu, gotovo neuhvatljivu aromu u sobi.

Da bi staklenka izgledala uredno i lijepo, jer će stajati u sobi, u običnom je pogledu potrebno malo ukrasiti. Za to je prikladna obična vrpca. Odrežite prikladni preklop, omotajte ga oko vrata staklenke i vežite uredan luk. Također, staklenku možete, ako želite, ukrasiti bojama. Nisam to radio, luk mi je bio više nego dovoljan.

Sadržaj staklenke potrebno je povremeno ažurirati. Da biste to učinili, jednostavno uklonite gumenu vrpcu i poklopac te na novo nakapajte ulje. Možete koristiti različite okuse svakog mjeseca ili isprobati drugačiju kombinaciju nekoliko ulja. Eksperimentirajte!