Napravite laminatni pod

Laminatni podovi omogućuju vam da brzo i jednostavno napravite visokokvalitetni pod u bilo kojoj prostoriji. Oblik komponenata izrađen je na takav način da čak i osoba koja nema stručno znanje može lako ugraditi ukrasne podove. Pogodnost rezanja i kombiniranja listova omogućuje vam brzo postavljanje cijelog platna, čak i u sobama složenog rasporeda. Potrebno je promatrati tehnologiju, tako da će polaganje laminata vlastitim rukama biti visokokvalitetno, a kao rezultat će se ispostaviti lijepi pod.

Napravite laminatni pod


Početna faza je obvezna priprema površine. Mora se očistiti od prljavštine i prašine. Najbolji način je da ga očistite posebnim građevinskim usisivačem. Nakon toga pod se temeljno premaže, bez obzira na vrstu poda (drveni ili betonski). Ako je izrađen od drva, tada je uz obradu s temeljnom smjesom izložen antiseptičkoj otopini.

Betonska osnova prekrivena je hidroizolacijskim filmom. Pružit će zaštitu ne samo od vlage, već će služiti i kao toplinski izolacijski materijal. Polietilenska krpa se preklapa, a svi šavovi su zalijepljeni građevinskom trakom.
Sljedeći sloj kao zvučno izolirajuća komponenta poslužit će kao pjenast celofan. Budući da se polaganje laminata vlastitim rukama izvodi s prozora, obloga se vrši samo na području gdje se formira pod. To će vam omogućiti da dobijete cjelovit premaz i osigurate čistoću prilikom samostalnog obavljanja radova. Svi sljedeći dijelovi podloge polažu se stražnjicom i učvršćuju ljepljivom trakom. Postoje takve vrste premaza koji u svojoj strukturi već sadrže zvučno izolirani sloj. U tom slučaju nestaje potreba za podlogom od pjenastog celofana.

Ugradnja prve lamele počinje od ugla sobe u blizini prozora. U ovom slučaju, klinovi se postavljaju između njega i zida. Naknadni dijelovi se postavljaju od kraja do kraja u cijele trake. Važno je promatrati ispravnu povezanost svih komponenti strukture.
Na krajevima lamele postoje posebni žljebovi u koje su ugrađeni susjedni elementi. Ako trebate uklopiti nepotpun list, onda možete koristiti segment. Da biste to učinili, trebate okrenuti cijelu traku kratkim krajem na zid i označiti liniju rezanja. Potrebno je paziti na potreban razmak između premaza i zida. Prema izvršenom mjerenju, željena duljina se reže i ubacuje u ukupnu strukturu.

Drugi i sljedeći redovi započinju preostalom rezanom lamelom, ali samo ako je duljina najmanje 30 cm. U svim ostalim slučajevima, iz novog se lima vrši rez. Svi elementi ove serije sastavljeni su bez zaključavanja s prethodnim. Tek nakon potpunog pristajanja drugog reda, cijela se građevina postavlja na svoje mjesto. Ne preporučuje se uporaba čekića za čvrsto prianjanje elemenata. Međutim, ako postoji potreba, drveni blok možete pričvrstiti na mjestima labave veze i osigurati brave laganim potezima.
Slijedeći osnovne preporuke, potrebno je ispuniti sav prostor na podu. Posebnu pozornost treba obratiti samo na područja s neravnim površinama ili s elementima komunikacije.

Slijedom svih gore navedenih savjeta, polaganje laminata vlastitim rukama neće vam biti mučan test.