Alat za obrezivanje vrtnih škara

Da biste rezali grane koje su visoko iznad zemlje, morate koristiti koprivu. Ali ako ima puno drveća, onda nećete naletjeti na njega. Kako olakšati zadatak?

U ovom pregledu autor nudi sjajnu ideju - produljiti tvorničke vrtne škare kako biste grane mogli "rezati" izravno sa zemlje. Vrlo je zgodno i nećete morati trčati sa klizačem.

Prvi korak je odrezivanje dijela jedne ručke. Zatim autor zavari mali dio profilne cijevi na njega.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi brusilicom smo odrezali dio druge ručke i izbušili rupu u njoj. Štoviše, trebao bi se podudarati s krajnjim otvorom u profilnoj cijevi.

Kroz rupu u ručici sekatora prolazimo kraj čeličnog kabela i popravimo ga. Slobodni kraj kabela vodimo u profilnu cijev.

Pored profila zavarenog na sekatere zavarimo još jedan komad profilne cijevi pod kutom. Podlošku je potrebno zavariti.

Nakon toga, izrezati komad metalne trake, napraviti rez i saviti ga pod pravim kutom. Rezultat je bio dio u obliku slova L. U njoj izbušimo dvije rupe.

Vijak pričvršćujemo vijkom na profil, a zatim pričvršćujemo drugi kraj kabela na njega. Radi praktičnosti, komad okrugle cijevi može se staviti na traku i procijediti.

Pojedinosti o tome kako napraviti uređaj za rezanje grana iz vrtnih škara vlastitim rukama možete pronaći u videu na web stranici.