Kako sam napravio prikladan stalak za spremanje alata u ladici


Iskusni stolari znaju koliko je važno paziti na rezne dijelove dleta i dleta. Oni se spotaknu vrlo brzo i treba im puno vremena da se pravilno izoštri. Osim toga, stvaranje udubljenja ili drugih velikih mehaničkih oštećenja na rubovima uvelike otežava postupak, a ponekad se moraju baciti alati. Među brojnim uzrocima oštećenja reznih rubova često se naziva nepravilno skladištenje - alati se nasumično bacaju u ladicu. Problem se lako riješi za par minuta.

Potrebni materijali i alati


  • Fortsner bušilica s promjerom od 20 mm;
  • električna bušilica ili bušilica;
  • traka ili bilo koja druga pila;
  • alat za crtanje linija pod kutom (klizni konus);
  • stezaljke (stezaljke);
  • mjerni instrumenti;
  • traka od šperploče 430 × 20 × 18 mm, obrađeni kamen 430 × 25 × 25 mm.

Predloženi popis može se prilagoditi ovisno o dostupnosti određenog alata i materijala. Veličina materijala mora biti odabrana uzimajući u obzir unutarnje parametre kutije.

Postupak izrade udobnog postolja


Prvo označite rupe na postolju. Udaljenost između njih je oko 40 mm, količina ovisi o duljini. Visina stalka 20 mm, potrebno je nacrtati liniju rezanja.

Izbušite polukruge na označenim mjestima. Ako je postolje izrađeno za dlijeto, tada se promjer polukruga mora povećati na 30 mm - ti alati imaju širi metalni dio. Korak ne trebate povećavati, sve su ručke iste veličine.

Vidite radni komad širine 20 mm. Prilagodite duljinu dimenzijama kutije. Pokušajte na postolju, otprilike procijenite parametre šipke za olovke.

Da biste to učinili, postavite dlijeto na postolje i pritisnite ga sve do ravnine izreza. Izmjerite visinu do koje se dno ručke dizalo od dna kutije. U našem slučaju visina stalka je 25 mm; za njegovu izradu koristite šipku s istim parametrima.

Postoje kutije s nagibom dna. Potrebno je osigurati da stalak ne počiva na rubu, već na cijeloj ravnini. Da biste to učinili, izmjerite nagib i pod istim kutom odvojite dno postolja za noževe i ručke.

Ostaje popraviti detalje u okviru. Da biste to učinili, mogu se pričvrstiti vijcima ili staviti ljepilo.

Nalazi


Takve zalihe mogu se instalirati ne samo u ladice, već i na otvorene police ili na prikladno mjesto na radnoj površini. Nemojte biti previše lijeni izgubiti nekoliko minuta, rezultat će vrlo brzo opravdati izgubljeno vrijeme.

Izvorni članak na engleskom jeziku