Mini štednjak na drva iz 8 litre plinske boce

Mini-štednjak na drva koji radi sami napravite izvrsno rješenje za ljetnu rezidenciju. Za njegovu proizvodnju potreban je plinski cilindar od 8 litara.

Glavna svrha ove pećnice je kuhanje na otvorenom. Peć izvrsno obavlja zadatak.

Od lima metala debljine oko 4-5 mm bit će potrebno izrezati ploču za kuhanje. A za praktičnost majstor koristi papirnati predložak.

U sljedećoj fazi bit će potrebno izrezati krug iz lima metala koji će prekriti rupu u ploči za kuhanje, kao i kvadratnu gredicu.

Glavne faze rada

Uz konturu ploče (s unutarnje strane) autor zavari komad metalne trake, koji će služiti kao spoj između cilindra i samog peći.

Zatim odrežite gornji dio tijela cilindra. Zatim zavarimo ploču za kuhanje, nakon što smo zatakli malu rupu i zavarili zaporne ploče za krug koji se može ukloniti.

Nakon toga, okvir za vrata peći trebat će biti izrađen od metalne trake. Autor ubacuje vatrostalno staklo u sama vrata, prethodno izrezano od lima metala. Šarke su također izrađene od trake.

Autor u bočnom dijelu tijela plinskog cilindra izrezuje rupu za zatvarač. Sama zaklopka izrađena je od komada okrugle cijevi i ploče.

U posljednjoj fazi rada autor od kvadratne šipke izrađuje tri noge i zavari ih na dno cilindra. Nakon toga ostaje zavariti dimnjak i možete početi slikati.

Pojedinosti o tome kako izraditi mini štednjak na drva iz 8-litrenog boca za plin vlastitim rukama pogledajte ovaj videozapis.