Slana noćna svjetlost

Nakon što smo posjetili sjajne solinske pećine Soledar, kući smo donijeli relativno mali komad soli kao trofej. A znajući da solna svjetiljka nije samo iznenađujuće lijepa i očaravajuća, već je i vrlo koristan izvor svjetlosti, donesena je jednoglasna odluka da komad soli pretvorimo u noćnu lampu sa solju. Za rad će vam trebati ručna bušilica, odvijač, dva vijka - samorezni vijak, drveno postolje, super ljepilo "Secunda", glačalo za lemljenje, tri duguljasta komada gume, komad žice željene duljine, standardna noćna svjetlost industrijske proizvodnje i doslovno samo sat vremena slobodnog vremena.

Pripremajući sve što vam je potrebno, prvo morate koristiti konvencionalnu ručnu bušilicu na dnu komada soli kako biste pažljivo izbušili udubljenje potrebnog promjera i dubine za mikro krug i vijke.

Nakon rastavljanja standardne noćne svjetiljke industrijskog dizajna, pažljivo izvucite mikrovezu s diodama. Rupe za vijke izbušene su u stalku, u komadu soli, respektivno, samo radi veće sigurnosti i snage, napunili su ga ljepilom.

Umetnuli smo mikro krug, učvrstili ga samoreznim vijcima na postolju. Tri tanka komada gume zalijepljena su na dno drvenog postolja kako bi se spriječilo da noćna svjetlost klizi po površini.

Tijelo noćne svjetlosti koristilo se kao izlaz.

Spajajući ga u krug unutar komada soli s prikladnom žicom. Bit će zanimljivije ako odaberete višebojne diode za unutarnje punjenje, posebno ako su učinkovite u mraku.

Snažna debljina komada soli omogućuje vam da gledate ovaj izvor svjetla bez posebno napornog dodatnog naprezanja očiju. Noćna svjetiljka ne zahtijeva posebnu njegu, pri čišćenju je dovoljno da prašinu obrišete blago vlažnom krpom ili ubrusom.