Kako napraviti pouzdane ubode za svoj telefon

Tehnološki otvori telefona su najosjetljivija mjesta uređaja. Voda će prvo poplaviti tamo, kad aparat padne u vodu, tamo se nakuplja prašina, ako, primjerice, dugo ne koristite slušalice. Na kraju, sve se tamo može jednostavno dogoditi; sjemenke, duhan, kašike itd. koji ostaju u džepu Da bi se telefon ili bilo koji drugi uređaj zaštitio od vanjskih agresivnih utjecaja, u prodaji se nude različiti zaštitni koferi, odbojnici, naočale i slični pribor. Neki poklopci imaju silikonske čepove za brtvljenje rupa, dok drugi nemaju. Koji je svaki pojedinačni posao. I ne za svaki model telefona (ili neki drugi uređaj) možete pronaći poklopac s kapama. Osobno za svoj telefon, kako nisam tražio, nisam ga nigdje našao. Ni u slobodnoj prodaji, pa čak ni na Internetu. Stoga sam odlučila sama napraviti pramenove. I istodobno će ovu master klasu podijeliti s drugim korisnicima koji su se, možda, također suočili s takvim problemom.

Trebat će


  • Škare.
  • Kliješta.
  • Datoteka ili datoteka.
  • Dopisni nož.
  • Ljepilo drugo.
  • Izolacijska traka.
  • Komad plastike 2 × 10 × 10 milimetara.
  • Stroj od bora, s bušilicom od 2 mm i reznim diskom.
  • Mini utikač 3,5 mm.
  • Micro usb utikač.

Izrada uboda


Napravit ću utikače za svoj telefon i zato sam uzeo utikače, koji su pogodni za konektori za ovaj model.

Priključak za slušalice jednak je za sve, ali priključci za punjenje mogu se razlikovati, stoga prije proizvodnje provjerite je li utikač prikladan za konektor. Dakle, prvo morate sami ukloniti mesingani utikač iz gumene ljuske. Da bismo to učinili, napravit ćemo ureze duž cijele duljine školjke tehničkim skalpelom (ili sveštenim nožem). Zatim pomoću kliješta skidamo školjku s čepa.

Na dnu čepa nalazi se zadebljanje, nešto poput mesingane suknje ili prstena. Bor moramo strojem izrezati korijen čepa, isprati istim tim prstenom. Ovako:

Također je potrebno odrezati vrh, na najtanjem mjestu:

Kada uklonite "korijen" čepa, on se može razdijeliti u zasebne dijelove, to se može vidjeti u videu:

Ovo nije zastrašujuće; sve je savršeno fiksirano na svom mjestu pomoću drugog ljepila. Dalje, pospite s rezanog vrha i začvrstite brusnim papirom. Zatim morate izolirati korijen za to - stavite kap drugog ljepila na njega i zalijepite komad izolacijske trake. Zatim nježno odvojite višak polja izolacijske trake skalpelom.

Na ovom je utikaču za priključak za slušalice spreman. Sada ćemo napraviti poklopac za priključak za punjenje. Princip izrade ovog čepa nije puno drugačiji od prve opcije - utikač zalijepimo u konektor, izmjerimo željenu duljinu i strojem odrežemo višak bora.

Ne zaboravite ukloniti iz segmenta sve tanke mesingane kontakte. Trebalo bi ih biti četvero. Naravno, izoliramo mjesto odsječenja, ali za svaki slučaj, bolje je ukloniti kontakte. Zatim slijedi mali snag: nakon što smo izmjerili duljinu utikača koji nam je potreban, na njemu nećemo imati nikakve izbočine za koje ćemo ih kasnije po potrebi ukloniti iz priključka. Stoga biste trebali čep odviti 1 mm dulje. Ovo će nam biti potrebno kada zalijepimo čep na plastičnu podlogu. Napraviti bazu pitanje je 10 minuta! Da bismo to učinili, u komadu plastike debljine 2 mm napravimo utor za debljinu i širinu čepa pomoću bušilice (ili tankog mlina). Jedan milimetar dubok.

U ovaj utor ćemo staviti onaj dodatni milimetar duljine čepa. Zatim rubove baze obrežemo na potrebne parametre i obradimo ih datotekom.

Sada, uz pomoć drugog ljepila, ugradite duljinu čepa u utor baze.

To je učinjeno. U priključke ugrađujemo utikače i koristimo ih sa zadovoljstvom.

Kao što je vidljivo u videu, telefon uopće ne reagira na šiške - ništa se ne prikazuje na ploči za brzi pristup. Naravno, možda ti utikači nisu toliko učinkoviti protiv vode kao silikonski, ali savršeno će zaštititi priključke od prašine i nečistoća. To je sasvim dovoljno za zaštitu telefona od oštećenja. Osim toga, oni su puno izdržljiviji silikon.