Bill svinja


Svi smo navikli na svinjarije u obliku svinja, u koje oni sramežljivo slažu novac. Ako želite nakupiti određeni iznos za kupnju stvari koja vam je potrebna, onda će piggy banka sigurno pomoći. Ali morate pričekati. U istoj lekciji predlaže se malo drugačija opcija. Predlažemo vam da novac zaradite. Ovo je zanat napravljen u tehnici manigami. Za prebacivanje figure morate koristiti račun. Svinja novca je talisman koji će definitivno donijeti financijsku sreću i prosperitet. Razmotrimo metodologiju za njegovu provedbu.
Da biste stvorili zamorac, trebat će vam jedan račun.

Kako složiti svinju u origami tehnici u fazama


1. Uzmite bilo koji račun po želji i zakrenite ga vodoravno.

2. Napravite početni zavoj duž sredine, savršeno glatku i pazite da zatvorite susjedne kutove i suprotne duge strane.

3. Odvojite papir i ponovo ga savijte. Drugi zavoj napravite okomito, kombinirajući kutove uz duge stranice i kratke stranice pravokutnog računa.

4. Ostavite novčanicu u ovom položaju i podignite gornji sloj tako da se donja strana poravna s lijevom stranom gdje je bio zavoj. Odabrati ćete pomak crte od otprilike 1 cm od dijagonale željenog oblika.

5. Savijte gornji dio, koji se proteže izvan granica, da biste se poravnali s gornjom stranom figure.

6. Okrenite radni komad drugom stranom prema sebi i lijevu stranu savijte prema sebi, povlačeći se oko 1 cm. Također morate poravnati liniju.

7. Proširite papir, ali sada je pred vama račun u kojem su dva bočna dijela savijena u različitim smjerovima, a vidljive su i 3 preklopne crte.

8. Okrenite lijevu stranu prema središnjoj liniji preklopa i izravnajte papir.

9. Okrenite radni komad drugom stranom prema sebi.

10. Sad, držeći novčanicu u tom položaju, savijte je okomito na pola.

11. Počnite rastavljati račun, ali ne do kraja. U sredini napravite mali preklop, kao što je prikazano na odgovarajućoj fotografiji.

12. Prstom držite račun i savijte radni dio na pola zajedno.

13. Ponovo gnječite i usmjerite prema središnjoj liniji s dvije strane, ali nabor treba ostati na mjestu.

14. Ostavite lijevu stranu savijenu prema središtu, a desnu polovicu ispravite tako da se na stranama oblikuju izoscele trokuti. U ovoj fazi dobivate dio koji podsjeća na svjetiljku.

15. Okrenite lik s druge strane prema sebi.

16. Sada radite s kvadratnim dijelom obratka. Savijte gornje desne kutove tako da se zatvore u sredini, a zatim dijelite samo mali kut u različitim smjerovima.

17. Započnite zatvaranje unutrašnjosti nekadašnjeg trga i prikupite cijelu figuru.

18. Zatvarajući unutrašnjost trga, gurajući cijelu strukturu prema unutra, zatvorite bočni i dugački pravokutni dio. Potrebno je saviti račun na pola.

19. Ovdje je polovica figure. Stražnji dio zaušnjaka već je visio. Životinja ima stražnje i prednje noge. Glava još nije zacrtana.

20. Označite prednji ravni dio ušiju. Savijte kutove prema gore, a zatim u stranu da biste prikazali malene jednakokračane trokute.

21. Mali trokut gurnite prema unutra. Prednji pravokutnik je sada postao oštar.

22. Savijte mali kut natrag i počnite savijati središnji dio kako biste istaknuli zakrpu.

23. Svinja se također gurne prema unutra, podignite uši tako da se isture. Upotrijebite prste za cijelu njušku i gurnite je natrag da biste istaknuli svinjski debeli vrat.

24. Manigami svinjske figure su spremni.