Prostirka za masažu

Prvim koracima dijete uči hodati. Zatim, kad su osnove hodanja fiksirane, a on hrabro počne trčati, postavlja se pitanje ispravnog hodanja i formiranja stopala. Danas gotovo polovica djece ima problema s nogama. Klupica, ravna stopala i druge ozbiljne bolesti stopala mogu u budućnosti uzrokovati ozbiljan zdravstveni problem bebe. Stoga, na prve znakove i alarmantne pozive, roditeljima je potrebna konzultacija ortopeda.
Da biste izbjegli ravna stopala, vrlo je važno pravovremeno i redovito spriječiti. Prostirka za masažu koja radi sama napravite dosadne vježbe u zabavnu igru. Moja kći sama traži da odmota prostirku kako bi mogla hodati po njoj.
Počinjemo majstorsku klasu.
Da biste stvorili razvojni tepih, morate:
1) Debela uska i duga tkanina. Staze za tepihe idealne su. Moja osnovna futrola je kućište sa prugama za automobil.
2) Cjevčice,
3) poklopci za plastične boce i limenke za hranu za bebe,
4) stare krpe,
5) božićne perle,
6) prostirka
7) tkanina od koje je šivana torba i punjena spužvasta kruna,
8) Otisci stopala (izrezao sam ih iz bijele tkanine)
9) Kutija ispod kutije čokolade.

Popis se može proširiti ovisno o tome što ćete naći u kući. Namjerno nisam ništa kupio, samo sam uzeo ono što je na farmi.
1) Za početak pripremamo sve prekrivače: čavlom i čekićem u svaki poklopac uguramo 2 rupe kako bi se mogli prišiti u bazu.

2) Zatim trebate šivati ​​ili pronaći malu vrećicu u koju ćete napuniti žitarice. Odabrao sam slanutak (turski grašak), velik je i gust, savršeno masira stopala.

3) Sljedeći korak je izrez traga obične pamučne tkanine. Izrezao sam 4 trake stopala i mislim da je to dovoljno. Naravno, možete rezati više čija će staza biti duža od moje.
4) Sada možete početi postupno šivati ​​sve pripremljene elemente na stazu. Moja prva je krpa za tuš. Dalje, vrećica s slanutkom, nakon nje poklopac ispod hrane za bebe, zatim cijevi (svaka se cijev morala zasebno šivati ​​na tri mjesta za tvrđavu, jer ih je kći odmah pokušala zgrabiti).

Nakon cijevi, šivao sam spužvu tvrdom stranom prema gore, a zatim prostirku.

Sljedeći je korak čep od plastičnih boca. Dugo sam ih pretraživao i skupljao, ali vrijedilo je. Oni su sjajni masažeri. Što više njih, to bolje. Nakon pokrivača slijede isti tipovi koji su napravljeni od tkanine.

Perle, spremnik za slatkiše na stražnjoj strani i stari rublje za suknje dovršavaju stazu.

Ovo je vrsta prostirke za masažu koju imam.

Moja kći ga obožava. Lako se rasklapa, presavija i zauzima malo prostora.

Svaki roditelj može napraviti takvu prostirku za svoje dijete. Koristi od toga ima puno, a troškovi su jednostavno minimalni. Naravno, morate potrošiti malo vremena, ali rezultat je vrijedan toga. Sretno u vašim nastojanjima!