Vrlo jednostavan krevet za mačku

Za mačke je jedna od najvažnijih stvari u životu san. Radije provode većinu vremena spavajući ili tiho ležeći u najneočekivanijim kutovima. Mačke su stvorenja koja vole i cijene udobnost i udobnost kao nijedna druga.
Svi volimo naše male članove kućanstva i često želimo poboljšati njihove životne uvjete, ali često su čak i najjednostavnije kuće ili kreveti za mačke vrlo skupi ili kad kupuju takve mini kuće jednostavno ne spavaju u njima. Ali to ne znači da ćemo svom ljubimcu oduzeti nogu u kući. Stoga ćemo napraviti udoban krevet za mačke od improviziranih sredstava koja su kod kuće za gotovo sve.

Za daljnji rad potrebni su nam sljedeći materijali:
  • Poklopac plastične posude ispod torte (što je veći spremnik, više će se kućnih ljubimaca tu smjestiti).
  • Mali jastuk (ili dovoljno tkanine za popunjavanje).
  • Mali kariran ili tkanina.
  • Stari šal ili šal snood.

Izrada kreveta za mačku


1. Za strukturnu krutost, poklopac se može premazati ljepljivom trakom u nekoliko slojeva (najmanje tri) izravno ispod ivica. Sve će to biti neprimjetno, jer ubuduće ćemo ga sakriti krpom. Stavite jastuk u poklopac spremnika. Također možete staviti samo razne tkanine koje se više ne koriste.

2. Zatim pokrijte pokrivačem ili bilo kojom drugom tkaninom koja je već na vrhu.

3. Zamotajte šalom ili samo starim hrkanjem kao što je prikazano na fotografiji.

Vaši kućni ljubimci bit će sretni s tako ugodnim mjestom. Glavna stvar je odabrati za njega čvor u sobi, kao što je, na primjer, prozorska daska (ako, naravno, ne puše s prozora), otkriva se zanimljiv pogled na ulicu i u blizini se nalazi baterija koja zagrijava površinu. Važno je napraviti krevet za mačku kako bi se kućni ljubimac mogao osjećati ugodno i slobodno u njemu.
A također će takav krevet biti praktičan u pranju, jer se sve lako skida i slaže natrag. Vuna se može očistiti posebnim ljepljivim valjkom. Što se poklopca tiče, može se zamijeniti s vremenom, ako se odjednom ispuca, jer jedemo kolače barem jednom svakih nekoliko mjeseci.

A također je zanimljivo koristiti ostatak:
Od nje (dno spremnika iz torte) možete izgraditi hranilicu za ptice tako što ćete dva ruba dna spremnika vezati konopom i zabiti ih u okvir prozora. Takva hranilica bit će jednostavna i dugo će trajati. Vaši kućni ljubimci spavat će na kauču koji su napravile ljubavne ruke njihovih vlasnika i promatrati ptice koje lepršaju kroz prozor.