Kako brzo napraviti jeftino i ukusno predjelo od riblje kapeline

Prema ovom receptu, kapelin se priprema u nekoliko minuta, tako da lako možete odbiti od njegove konzumacije u slanom i dimljenom obliku, redovito uživajući u ukusnoj domaćoj ribi. Unatoč vrlo pristupačnim troškovima i maloj veličini, kapelin u prehrani prilično se može natjecati s mnogo skupljim predstavnicima obitelji riba u vašoj prehrani. Dakle, ova riba sadrži 23% lako probavljivih proteina, jod, selen, vitamine A i D, esencijalne masne kiseline klase Omega-3 (nešto manje od lososa - 8,2 g / kg protiv 12). Da biste maksimalno očuvali hranjive tvari, bolje je je pariti, ali kapelin u pećnici je puno ukusniji.

Kapelin pečeni - osnovni recept s fotografijama u verziji korak po korak


Da biste ispunili ovalni ili okrugli oblik veličine oko 20-25 cm, trebat će vam:
  • 1 kg odmrznutog kapelina;
  • 100 g brašna bilo koje vrste;
  • 1 žličica. začini (sol, crni papar, mljeveni kardamom i kurkuma);
  • pola limuna, a još bolje - limeta;
  • 20-30 ml biljnog ulja.

Korak 1. Položivši ribu u drugo kolo, ostavite da ocijedi višak vode. Ulijte začine u zdjelu s brašnom.

Korak 2. Ručno iscijedite sok iz limuna i na njega izlijte kapelin. U spremnik za ribu dodajte dobro izmiješanu smjesu začina i brašna.

Korak 3. Lagano protresti zdjelu, pazite da brašno ravnomjerno omota svaku ribu. Napominjemo - neki od njih može se držati pri dnu.

Korak 4. Osušite posudu za pečenje i namažite je biljnim uljem (prilagodite njegovu količinu proizvoljno, ali imajte na umu da se kalorični sadržaj kapelina s puno masti povećava gotovo trostruko).

Korak 5. Stavite ribu u kalup što je moguće čvršće.

Korak 6. Da biste kuhali kapelin, kao i bilo koju drugu ribu, trebate je staviti u prethodno zagrijanu komoru na oko 200 ° C.

Korak 7. Pecite kapelin od 20 do 30 minuta - točan vremenski interval određuje se tehničkim značajkama vaše pećnice. Kad vam se riba čini prilično nepristojna, izvadite je.

Kao prilog uz pečeni kapelin možete poslužiti kuhanu rižu, krumpir, salatu od svježeg povrća, ali najprijatnije je zdrobiti je s hrpom svježeg kruha.