Veliki svijetli hvatač snova

Svi žele naučiti kako napraviti nešto posebno. U ovom ćemo vam članku reći kako stvoriti vlastiti hvatač snova - talisman koji hvata loše snove u paušal, preskačući samo dobre. Neki je radije izrađuju od prirodnih materijala - u ovom slučaju koriste se grančice vrbe, perje orlova i grube vunene niti. Ali mi ćemo, zbog nedostatka takvog, to olakšati - u našem će se zanatu koristiti svijetle niti mouline niti, perle i perje istih tonova. Takav talisman savršeno će se uklopiti u unutrašnjost sobe i bit će prekrasan dar za voljenu osobu.
Dakle, prvo morate prikupiti sve što vam dolazi od koristi prilikom stvaranja hvatača snova. Uzeli smo velike drvene obruče, niti od nitne različitih boja, obojeno perje i mnogo obojenih perli.

Prvo morate jedan prsten zamotati s niti. Pazite da nema praznina - ako imate dovoljno strpljenja, možete prsten zamotati u dva reda ili pokušati napraviti jednostavan uzorak.

Nakon što je prsten potpuno umotan, možete početi tkati središnju mrežu. Da biste to učinili, morate uzeti drugu nit (ne nužno iste boje) i početi je pričvrstiti s pola čvora na svakih nekoliko centimetara. Pola čvora izrađuje se vrlo jednostavno - nit se omota oko stabla, nakon čega se urezuje u rezultirajuću petlju.

Nakon što je mjesto na prstenu isteklo, trebate nastaviti pričvrstiti nit, ali već na navoj koji je prethodno bio ispružen. Dakle, prsten trebate napuniti paukovom mrežom, povremeno nanizavajući perle na nit. Postupak možete ponoviti s nitima druge boje.

Ostaje zalijepiti niti s perjem.

Zrnce se mogu nanizati na niti, mogu se pletenice - općenito, ovdje ostavljamo prostora vašoj mašti.

Pričvrstite niti na prsten i objesite gotov hvatač snova na zid.