Božićni vijenac

Božićni vijenac nezamjenjiv je atribut novogodišnjih blagdana, prekrasan ukras koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ali, koliko su umorni, uobičajeni vijenci jelevih grančica ili limeta. Pa sam pronašao izlaz! Predlažem da napravim božićni vijenac od malih darova! Krenimo!
Da bismo napravili Božić, trebamo:
  • - pjena;
  • - ambalažni papir raznih dizajna;
  • - satenske vrpce (srebrne i zlatne boje);
  • - moment ljepila ili pištolj za ljepilo;
  • - škare;
  • - karton (pogodan iz obične kutije);
  • - svećenički nož;
  • - olovka;
  • - kompas;
  • - Novogodišnje perle.

Korak 1. Uzmite karton, bolje je koristiti karton iz kutije, to je potrebno tako da vijenac nakon toga zadrži oblik. Na kartonu pomoću kompasa nacrtajte krug promjera 20 cm. Unutar njega nacrtajte krug manjeg promjera 10 cm.

Korak 2. Iz pjene izrezati male kocke, po mogućnosti različitih veličina. Tako će pokloni izgledati spektakularno.

Korak 3. Dalje, morate spakirati darove. Od papira za zamatanje izrežemo male kvadratiće, oni bi trebali biti veći od kockica pjene za oko 5-7 cm sa svake strane. Na sredinu papira stavljamo kocku pjene, ona se mora položiti s unutarnje strane papira.

Korak 4. Pomoću trake u sredini popravite oba dijela. Prvo savijte jednu stranu papira, a zatim drugu prema sredini.

Korak 5. Zatim preklopite stranice papira. Da biste to učinili, prvo savijte gornji dio, oblikujte ekstremne jezike. Zavežemo jezike u kutiju.

Korak 6. Donji dio je također savijen i fiksiran pomoću dvostrane trake. Isto bi trebalo učiniti i sa stražnjom stranom omotavajućeg papira. Radi pouzdanosti, vrh se još jednom može učvrstiti prozirnom trakom.

Korak 7. Da bi sadašnjost izgledala svečanije, omotajte je satenskom vrpcom. Poželjno je da vrpca bude sjajna i u skladu s papirom za omatanje. Napravit ćemo mnogo poklona, ​​moraju biti različitih veličina i s različitim dizajnom papira za zamatanje. Trebalo mi je oko 16 komada.

Korak 8. Natrag na kartonsku bazu božićnog vijenca. Kako bismo naknadno bili obješeni na zid ili vrata, napravit ćemo petlju od satenske vrpce. Da biste to učinili, savijte vrpcu na pola i pričvrstite je ljepilom na kartonsku bazu.

Korak 9. Ostaje najzanimljiviji dio. Poklone počinjemo pričvrstiti na bazu vijenaca pištoljem za ljepilo ili Momentom ljepila. Prvo možete napraviti sastav kako biste vidjeli kako će vijenac izgledati bolje. Prije svega, trebate lijepiti velike darove, ne moraju biti blizu jedni drugima.

Korak 10. Zalijepite manje one na vrhu između velikih poklona. Ostaje zalijepiti male perle na svaki poklon i gotovi ste!

Ovdje imamo tako neobičan božićni vijenac! Sigurno će ukrasiti interijer i stvoriti osjećaj novogodišnjeg odmora.