Samopopravljanje pukotina u staklu automobila

Kada se na vjetrobranskom staklu pojave pukotine, najčešće ih je potrebno zamijeniti novim. Međutim, ne mogu si to svi priuštiti, pa ćemo u ovom pregledu pogledati kako se sami možete riješiti pukotina, koristeći neke trikove profesionalne automehaničara.

Za vraćanje vjetrobranskog stakla trebat će vam bežični odvijač, bušilice za staklo, alkoholne maramice, mlaza s gumenom glavom, kao i pribora za nož i obična traka. Najvažniji sastojak je polimerno ljepilo, koje se koristi za popunjavanje pukotina u čaši.

Glavne faze rada

Prvo, pomoću posebnih alkoholnih maramica, potrebno je očistiti površinu vjetrobranskog stakla na mjestu gdje se pojavila pukotina. Mi se povlačimo 1-1,5 mm od početka pukotina, zalijepivši ga najprije ljepljivom trakom, a šiljastom bušilicom napravimo malu depresiju.

Zatim promijenimo bušilicu na gimlet i malo proširimo rupu. Morate bušiti približno 1 mm dubine. Dalje, uzmite tanku bušilicu, umetnite je u rupu i lagano je udarite drvenom ručkom od mlaznice. Sada se pukotina zaustavlja i neće ići dalje na "hodanje" uz vjetrobransko staklo.

Punjenje pukotine ljepilom

Slična se operacija izvodi i na drugoj strani pukotine. Zatim uklonite traku i obrišite površinu čaše otapalom. Zatim uzimamo posebnu smolu (može se naručiti na AliExpress) i pažljivo ispunimo pukotinu.

Kad se cijeli "utor" prolije ljepilom, vozimo automobil na suncu tako da se polimerna smjesa potpuno osuši - ova se smola najbolje stvrdne pod utjecajem ultraljubičastog zračenja. Ovdje je tako jednostavan, ali učinkovit način da se sami riješite pukotina na vjetrobranskom staklu.