Napravite božićnu čestitku

Kako je lijepo u novogodišnjoj noći ugoditi voljenim osobama darovima. Želim predložiti ideju originalne čestitke - mape. Ovaj prekrasan dar može se pripremiti s djecom, a zatim će svi napisati želje za čestitkom - zdravicu za čitanje za svečanim stolom.

Za izradu novogodišnje čestitke trebat će vam:

1. Debeli karton A4 veličine, iz kartonske kutije trebate izrezati dva lista.
2. Komad tkanine.
3. Satenska vrpca zelena.
4. Boja satenske vrpce. Boja trake trebala bi biti u skladu s odabranom tkaninom.
5. Čipkasta traka
6. Igla, konac, škare.
7. Stari novogodišnji čestitki.
8. Mali gumbi u boji za ukrašavanje božićnog drvca.
9. Ljepilo.
10. Željezo.

Izrežite komad materijala odgovarajuće veličine. Za to bi se na materijal trebali nanijeti kartonski listovi, uzimajući u obzir udubljenje, bočni i gornji listovi trebaju biti niži za 5 cm, a između listova 3 cm. Odrežemo višak tkanine.

Savijamo tkaninu, radeći nešto poput pokrivača, pomičemo nekoliko uboda. Zatim glačajte željezom da popravite zavoj.

Umetnite listove kartona u pokrov tkanine. Sada su vam potrebna dva komada satenske vrpce u boji i trake od čipke od 40 cm. Oni su potrebni za ukrašavanje prednje strane kartice. Popravljamo traku na unutarnjoj površini razglednice. Trake treba postaviti tako da središnji dio ostane slobodan.

Sljedeći korak bit će priprema segmenata zelene satenske vrpce za izradu božićnih drvca. Najduži segment je 45 - 50 cm, a svaki sljedeći 10 cm manje, potrebno je dobiti ukupno 5 segmenata.

Počinjemo prazno božićno drvce. Kroz cijelu vrpcu prolazimo nit i skupimo je u harmoniku. Tako to radimo s četiri vrpce, a najmanju je potrebno preklopiti trokutom - to će biti vrh božićnog drvca.
Prerezali smo blagdanski paket, potrebna nam je samo jedna strana.

Zalijepimo novogodišnju reprodukciju unutar kartice, istovremeno pokrivajući sve rubove.

Zatim započinjemo "montažu" božićnog drvca. Polazeći od vrha šivamo sve pripremljene grane. To bi trebala biti takva prekrasna, lepršava ljepotica.
Ostaje samo da ga ukrasite po vašem ukusu. U središte možete staviti individualne želje svakog člana obitelji i predstaviti tako divnu razglednicu - čestitke svojim voljenima.