Karamele jabuke

Karamel jabuke su ideja za posao. Karamelna jabuka - ova fraza može zanimati ne samo dijete. Za one koji traže nove ideje za posao, izrada takvih jabuka bit će zanimljivo rješenje. Uz mala financijska ulaganja ova ideja donosi prilično dobar profit. Proces karamelizacije jabuka ukupno traje 40 minuta i provodi se kod kuće bez kupnje posebne opreme.
Prodajno tržište.
Budući da je proizvod pogodniji za djecu, bilo bi ispravno prodavati karamelne jabuke na svečanim događanjima. Događaji poput Dana grada, sajma, Maslenice itd. Su najbolje mjesto za prodaju takvih proizvoda. A ako je u velikim gradovima trgovinska politika sklonija stacionarnim prostorijama, tada se na periferiji ovom načinu zarađivanja daje potpuna sloboda. Trenutno postoji obrazac: što su udaljeniji od velikog grada, to su vjerniji uvjeti trgovine. Ova činjenica mora biti uzeta u obzir.
Trošak gotovog proizvoda.
U ovom ćemo članku razmotriti način proizvodnje karamelnih jabuka kod kuće bez upotrebe posebne opreme. Onima koji se žele baviti takvim poslom profesionalno će biti korisno nabaviti karamelizator. Ali da biste shvatili koliko je to isplativo i dugotrajno, morate napraviti nekoliko serija u konvencionalnoj tavi. Možda nikada neće doći do kupnje profesionalnog uređaja.
Za izračun troškova uzmite hrpu od 80 jabuka. Za početak, cijena jabuka u različito doba godine prilično je različita. Ljeto i jesen smatraju se najjeftinijim. Ako smatrate da je ovo vrijeme najbolje za trgovanje takvim proizvodima, to možemo smatrati pozitivnom činjenicom, koja utječe na troškove. Prosječna cijena 1 kg sezonskih jabuka kreće se od 50 do 100 p. Za ovu cijenu možete kupiti 8 voća srednje veličine. Lako je izračunati da će 80 jabuka koštati 1000 p. Također, za proizvodnju vam je potrebna posebna karamela, čija je cijena 250 r. i 2,5 kg šećera u količini od 75 str. Trošak pakiranja i električne energije iznosit će 150 p.
Sada možete napraviti jednostavne proračune:
  • Jabuke 1000 r.
  • Karamela 250 r.
  • Šećer 75 r.
  • Trošak pakiranja 150 str.

Ukupno: 1475 str. / 80 = 18 str. (trošak jedne gotove jabuke).
Ako uzmete u obzir da se prodajna cijena gotove karamelne jabuke kreće od 100 do 150 rubalja, onda takav trošak može donijeti prilično veliku zaradu. Nakon što ste prodali 15 jabuka za 100 rubalja, troškovi cijele serije isplaćuju se. A ako uzmete u obzir da cijena kupljenih jabuka može biti niža, tada će ovaj izračun postati još zanimljiviji.
Priprema materijala.
Za izradu karamelnih jabuka trebat će vam:
• jabuke prosječne veličine 80 kom .;
• karamelna glazura 425 g;
• granulirani šećer 2,3 kg;
• voda 470 ml;
• pakiranje vrećica od 80 kom .;
• štap 80 kom .;
• smjesa za krušno premazivanje
Za proizvodnju karamelnih jabuka najbolje je zeleno voće. Obično imaju prilično gustu strukturu i izgledaju lijepo u gotovom obliku.
Jabuke dobro isperite, uklonite stabljiku i temeljito obrišite. Zatim u svako voće trebate umetnuti držač štapa. Oštar kraj štapa zaglavljen je u području stabljike. U ove svrhe koristite drvene ili plastične štapove. Obično u trgovinama u kojima se glazura prodaje, lako možete kupiti štapiće i ambalažu. Mnoge tvrtke nude poseban uređaj za nabijanje jabuke na štap, ali kao što pokazuje praksa, potpuno možete bez dodatnih troškova.
Sada morate započeti s pravljenjem karamela. Svi potrebni sastojci pomiješaju se u skladu s uputama napisanim na poklopcu staklenke za glazuru. Dobivena smjesa mora se sipati u tavu s ravnim dnom i staviti na umjerenu vatru. Karamela se smatra spremnom kad temperatura otopine dosegne 138 stupnjeva i brzo se stvrdne u obliku kapi na ploči. Vrlo je važno da karamela ne izgori. Inače će glazura postati gorka i nejestiva.

Postupak izrade karamelne jabuke.
Nakon što glazura dosegne idealan stupanj spremnosti, možete početi proizvoditi proizvod. Držeći jabuku za štap, morate je brzo namočiti u karamelu. Preporučuje se da mjesto oko štapa ne prekrivate karamelom, jer će se na ovom području pojaviti suvišni mjehurići zraka koji mogu nastati tijekom oblaganja jabuke glazurama. Tada se jabuka može staviti na pladanj podmazan biljnim uljem za potpuno očvršćivanje. Ako se glazura pravilno skuha, tada će se ljuska karamele stvrdnuti za minutu. Kako biste na jabuku primijenili dodatni dekor u obliku kuglica za kruh, kokosovog i čokoladnog čipsa, to treba učiniti odmah nakon što umočite jabuku u karamelu, inače se kruh neće lijepiti.

Pakiranje i skladištenje.
Pravilno kuhane jabuke dobro se pakiraju u prozirne vrećice. Premazna glazura će se lijepiti na polietilen i može se brzo rastopiti.
Gotove jabuke najbolje je čuvati u hladnjaku. Kada transportirate proizvod, koristite vrećicu za hlađenje ili prekrijte proizvode s rashladnim elementima. Rok trajanja gotovih jabuka 3 dana. Pri proizvodnji serije robe mora se uzeti u obzir ta činjenica da neprodana roba ne bude odbačena na vrijeme. Najbolje je započeti s malom količinom i vremenom povećavati proizvodnju u skladu s stvarnom potražnjom.