Stropni dekor

Stropni dekor: maskiranje šavova i prijelaza u boji.
Kad se rodi ideja o dekoru, ponekad uopće ne razmišljate o tehničkoj strani djela. Višeslojni strop je naravno lijep, ali kako maskirati zglobove tijekom prijelaza razina i šavova ožbukanih površina? Postoji mnogo mogućnosti, ali želja za pronalaženjem najjednostavnijeg, najbržeg i najjeftinijeg blaga je! U trgovinu nema potrebe žuriti - samo trebate pronaći prikladnu krpu. Ova vrsta dekora zahtijeva meku i laganu tkaninu. Na primjer, chintz. Tekstura tkanine ne bi trebala imati mrežastu podlogu, tako da se nabori lako polože i zadrže u obliku.

Za ukrašavanje prijelaznih točaka razina i zakrivljenog dijela stropa trebat će vam:
• Građevinsko PVA ljepilo - 200 gr .;
• zgrada Alabastera - 100 gr .;
• Meka tkanina - prema veličini ukrašene površine.

Faze rada:
Prva faza: priprema otopine za lijepljenje.
Za lijepljenje maskirne tkanine i površine zakrivljenog dijela stropa pripremamo rješenje. U 400 grama vode dodajte alabaster. Ulijte PVA ljepilo. Temeljito promiješajte. Treba imati na umu da se rješenje brzo zgušnjava.

Tkaninu smo rezali malo više od veličine ukrašene površine.

Pažljivo ga umočite u otopinu. Lagano iscijedite. Pazite na potpunu pokrivenost površine tkanine. Suha područja nisu prihvatljiva.

Druga faza: oblikujemo dekor.
Tkanina je ravna. Pritiskamo njegov gornji rub na zakrivljeni dio stropa. Lagano možete saviti rub tkanine prema unutra kako ne bi bili vidljivi rastrgani trenuci. Zatim pritisnite donji rub tkanine. U središtu oblikujemo kaotične nabore i bore.

Obilno prskajte čistom vodom. Nježno istisnite bore, pokušavajući istisnuti zrak iz njih.

Ispada da je učinak volumena i pokreta istovremeno.

Treća faza: maskiranje prijelaza u boji.
Zakrivljene i bočne dijelove stropa obojimo bojom koja odgovara jednoj od nijansi središnjeg stropnog dijela. Tako da u sobi nema zamračenja, bolje je odabrati najsvjetliju nijansu.

Na površinu ukrašenu tkaninom nanesite boju, 2-3 tone tamnije od baze. Ne biste trebali pritiskati četkicu, u suprotnom će potezi biti duboki, a ne površni.

Kako bi prikrili oštrinu prijelaza središnjeg i bočnih dijelova stropa, na podnožju postavljamo slične svijetle i tamne boje. Ako je osnovna ploča nepravilno izrezana na mjestu spajanja s ukrašenom površinom zakrivljenog dijela stropa, lako se može maskirati malim umetcima od brušene tkanine.

Strop je spreman iznenaditi svoje goste svojom originalnošću. Čak i ako se podmukla žbuka na zavojima odluči srušiti, strop će u svom izgledu ostati nepromijenjen.