Recept za tortu "Zlatni ključ"

Zlatni ključ nije samo ukusan desert, već ugodan podsjetnik na mladost. Napokon su ovu tortu napravile i naše bake. U varijacijama recepata vrlo je raznolik, međutim njegov ukus s bilo kojim skupom sastojaka ostaje izvrstan.
Naravno, kao i sva jela, Zlatni ključ je lako pokvariti: uzeo je previše ulja - torta je postala viskozna i tekuća; otišao predaleko s brojem leptira - primio sam ne softverski ključ, već željezno pojačanje ...
Danas ćemo pripremati „Zlatni ključ“ po receptu koji je još uvijek bio u uporabi kod moje majke: ništa više, bez dodatnih problema s izumom vlastitog bicikla. Torta se uvijek pokazala umjereno slatkom, mekom i hrskavom.
Potrebni sastojci: 200 grama kukuruznih štapića, 500 grama orašastih orašastih plodova "Kis-kis" ili "Zlatni ključ", 200 grama maslaca.

A također savjetujem da unaprijed kupite jednokratne medicinske rukavice kako biste obukli tople rukavice (kako vam ruke ne bi izgorjele tijekom stvaranja kolača) i medicinske na njima. Ako nema rukavica, umjesto toga možete koristiti običnu torbu.
Priprema:
Toffee očistite od omotača od slatkiša. Pažljivo pratimo kako na slatkišima ne ostaju nikakve čestice papira.

Prvo u tavu u kojoj ćemo pripremiti naš Zlatni ključ je poslati maslac koji treba rastopiti. Ali pazite da ulje ne proključa.

Prateći maslac, šaljemo kafanu. Dodajte ih postupno, a ne uobičajenu hrpu.

Smjesa maslačka i maslaca otopi se tako da postane homogena. Ne dopustite joj da prokuha i šećera.

Ulijte kukuruzne štapiće u tavu i dobro izmiješajte dobivenu smjesu.

Kad se masa malo ohladi, od nje oblikujemo tortu. Postoji nekoliko opcija: pojedinačni mali kolači ili veliki "hljeb", koji će nakon toga biti potrebno rezati dijelom.

Formirani kolači šalju se u hladnjak na nekoliko sati kako bi bili zasićeni.

S obzirom na činjenicu da smo pravili "hljeb", sada ga moramo izrezati na komade.

Ukusna torta Golden Key je spremna.

Dobar apetit!