Panakota s sokom od naranče i čokoladom


Ovaj desert s mlijekom, podrijetlom iz Italije, pomoći će vam u svakoj situaciji - bilo da je riječ o nečijem imena, dočeku Nove godine ili samo druženjima s djevojkama. Znajući osnovna pravila njegove pripreme, možete eksperimentirati u nedogled i svaki put stvoriti novo kulinarsko remek-djelo koje nikada neće biti poput prethodnog. Vrhunac ovog jela je da je uz relativnu jednostavnost kuhanja, desert vrlo lijep. Čini se da ga je ljubavnica krasila jako dugo, iako to nije tako. Da biste stvorili takvu ljepotu morate uzeti:
- 1 čaša soka od naranče,
- 1 čaša kiselog vrhnja,
- 1 bar tamne čokolade,
- 3 žlice šećera,
- 2 žlice želatine (bez klizača).

Polovicu želatine prelijte s 2 žlice hladne kuhane vode i ostavite doslovno 2-3 minute. Ovo je vrijeme dovoljno da želatina upije svu vodu.
U kiselo vrhnje dodajte 2 žlice šećera i razrijeđenu želatinu. Stavite na štednjak i na laganoj vatri, neprestano miješajući, pričekajte da se sva želatina otopi. Obično to traje ne više od 3-4 minute. Ne držite kiselo vrhnje dugo vremena na vatri, jer će se u protivnom pretvoriti u sir.

Ulijte kiselo vrhnje u pripremljene vinske čaše oko četvrtine. Stavite u hladnjak da otvrdne. Na jelo možete zaboraviti 2-3 sata.

Ponovite iste korake, samo s sokom od naranče. Šećer u soku, stavite 1 žlicu, iako ako vaša obitelj ima slatki zub, možete staviti još malo.

Ako je kiselo vrhnje u vinskim čašama već zamrznuto, prelijte sok sa želatinom i ponovo ga pošaljite u hladnjak, otprilike u isto vrijeme.
Nakon 3 sata izvadite čaše za vino iz hladnjaka. Naribajte čokoladu i pospite desert po vrhu. Sada možete uživati ​​u ukusu.