Kako napraviti bio kamin za stan

Kamin je drevni simbol mira i blagostanja u kući, u naše vrijeme ovaj je luksuz dostupan samo ljetnim stanovnicima. Možete uživati ​​u živoj vatri u gradskom stanu samo uz pomoć biocaimin-a. Ovo je naziv jednostavnog uređaja koji radi na principu plamenika. Kao gorivo možete koristiti pročišćeni alkohol ili posebno gorivo - biogorivo.

Izrada kamina vlastitim rukama nije teško, trebat će vam: metalni cilindar promjera 10-20 cm, dva čelična lima pravokutnog i kvadratnog oblika, stroj za zavarivanje, brusilica i bušilica za metal.

Korak 1. Izrada gornjeg poklopca

U pravokutnom listu napravimo utor za fitilj duljine 5-15 cm i širine 0,5 cm. Bušimo uparene rupe za pričvršćivanje čepova na udaljenosti od 5 cm od utora. Savijamo list, kao što je prikazano u videu. Predmet će služiti kao poklopac bio-kamina i radijator za uklanjanje topline.

Korak 2. Izrada čepa za gašenje požara

Od čeličnog lima izrezali smo pravokutni presjek dimenzija 10-20 cm, na koji je zavarena metalna šipka, ona će služiti kao učvršćivač.

Korak 3. Zavarivanje

Zavarimo oba čelična lima na metalni cilindar (može biti izrađena od čelične cijevi), kao što je prikazano u videu. Na presavijeni lim pričvršćujemo kapu za gašenje požara.

Bio kamin je spreman

Ostaje samo napuniti komoru za punjenje pamukom i uliti alkohol. Provjerite je li domaći kamin potpuno tijesan i čvrsto stoji na postolju. U protivnom, nemojte prelaziti vatru! Korisni savjeti. Nemojte reći svojim susjedima o vašem bio kaminu - oni će biti protiv.