Orao sova iz plastičnih boca

Orao sova jedna je od vrsta najvećih sova. Uz malo truda, možete smjestiti tako prekrasnu pticu na trijemu. A oduševljenje onih oko vlasnika smiješne ptice je zajamčeno 100%. A o tome kako možete učiniti takvo čudo vlastitim rukama dalje u ovoj majstorskoj klasi. Dakle, sve po redu.

Za izradu takve sove trebat će vam sljedeći materijali:
- okrugla boca od 5 litara (za tijelo).
- puno plastičnih boca različitih veličina (0,5-2,5 litara). Upravo je na ovoj ptici pojelo oko 15 takvih smeđih boca. Prilikom odabira spremnika morate osigurati da je površina ravna bez utisnutih natpisa, šiljaka - iako se takav materijal može koristiti samo ispod dna, jer će šiljci i natpisi biti vidljivi na vrhu.
- potrebno je osigurati materijal za šape (u ovom slučaju to su jednostavni okrugli štapići, ali dio koji će biti obojan iznutra nije vidljiv).
- polistiren iz ambalaže za "lice" ptice.
- alat za rad: škare, mali nož, građevinski spenjač s nosačima, kliješta, šar, žica, ljepljiva traka.
Sada možete početi sakupljati tijelo. Potrebno je rezati uz pomoć noža, škarama za vrat i rupu za šape.

Dalje, trebate umetnuti noge i možete napraviti potporu od plastične kutije, poput stalka za pogodan rad na ptici.

Izrežite "kukove" za pticu s vrata boca, ali da biste se bolje uklopili, morate napraviti rez na 1 cm udubinu, kao na fotografiji, tako da će doći do uskog spoja bedara bez praznina.

Nožem i škarama režemo perje, iz 1 boce dobivamo 5 velikih perja. Da biste to učinili, potpuno odrežite vrat nožem. Zatim trebate rezati škarama od vrata u ravnoj liniji do dna, tako da dobijete trake - perje. Samo dno treba uhvatiti 0,5 cm (za volumen), na dnu je potrebno pomoći nožem, jer je tamo plastika deblji.

Gornji dio pera, koji se nalazi blizu vrata, treba lijepo prilagoditi škarama i napraviti dekolte u obliku slova V.

Prije svega, kukovi se izrađuju odvojeno. Da biste to učinili, veliko perje je izrezano na pola, pričvršćeno je spenjačem u 3 reda, ali spajalice je potrebno savijeti sami pomoću kliješta.
Uz pomoć lukovice, napravljena je rupa za pričvršćivanje gotovih kukova na tijelo žicom.
Odvojeno, rep je napravljen, trebate saviti 5 peraja, pričvrstiti ih žicom. Napravite rez na tijelu i umetnite gotov rep.
Dakle, lopta po loptu, počevši od dna, pričvršćena su perja. Da bi vam bilo prikladno savijati spajalice, vrat (smeđi vrat) treba izvaditi, a kad je cijelo tijelo u perju, ponovno ga umetnite.

Za glavu možete vrat koristiti velikom okruglom bocom. Izrežite vrat i napravite izrez za umetanje na tijelo.

Zatim morate pričvrstiti perje na stražnjoj strani glave u 2 reda. Možete se početi suočavati. Nacrtajte obris očiju, izrezajte nos iz pjene, obojite ga. Tada je vrijedno zalijepiti nos, ali morate odabrati posebno ljepilo, jer se obična cipela topi polistirenom. Kad se nos osuši, sitno perje je izrezano i zalijepljeno, morate početi postavljati simetrično oko očiju. U ovom se slučaju ljepilo koristilo za proizvode od pjene.

Dalje, morate prikupiti glavu, staviti je na tijelo.
Za krila vam je potrebna građevinska metalna mreža, perje, spenjač. Da biste mreži dali oblik krila, trebate koristiti kliješta.

I napravite krila u 3 kuglice, ali gornje kutove perja trebat će zaokružiti škarama.

Pričvrstite krila žicom na tijelo ispod perja. Na mjestu možete instalirati gotovu sovu. Ovaj će zanat dati mjestu život i nadahnuti nove plastične kućne ljubimce.