Valovita papirna pahuljica

Druga ne manje uzbudljiva tehnika kreativnosti je valoviti papir. Ovaj je rad sam po sebi zanimljiv materijal. No okretanje je svojevrsna konstrukcija. Pomoću malih drvenih štapića male cijevi koriste se za izradu cijevi (obloga). To je takozvana umjetnost valjanja papira. Takve svijetle cijevi za obrezivanje mogu se fiksirati ljepilom ili plastelinom. Ova tehnika ima nekoliko vrsta: volumetrijska obrezivanje ili konturiranje, ravna ili višeslojna. Danas ćete naučiti kako napraviti pahuljicu od valovitog papira na osnovi plastelina.
Za rad vam je potrebno:
- bilo koja osnova (možete samo karton lijepog oblika);
- plastelin (bolje je uzeti ton papira);
- plavi valoviti papir (ako je baza plave nijanse, tada možete uzeti bijeli papir);
- ravnalo i olovka su jednostavni;
- škare;
- tanka drvena palica (čačkalica ili skela bez oštrog ruba).

Pomoću ravnala nacrtajte obris snijega olovkom. Može biti bilo kojeg oblika i veličine. Snježne pahulje izgledaju zamršeno. Na fotografiji je to najjednostavnije sjecište 4 ravne linije.

Sada uzmite plastelin i prekrijte ga svim crtama nacrtanim olovkom. Da biste to učinili, valjajte ga u obliku kobasica i zalijepite na karton. Pokušajte držati sloj plastelina dovoljno visokim, jer će u protivnom obrezivanje papira jednostavno otpasti. Bolje je odabrati plastelin za boju valovitog papira, tako da obojeni prazni prostori ne budu vidljivi.

Uzmite valoviti papir i izrežite tri trake širine 1-1,5 cm, odmotajte ih po cijeloj dužini.

Izrežite ove pruge u kvadrate. Ako se ispostave da su 1,5x1,5 cm, tada će djelo izgledati voluminoznije, ako je 1x1 cm - onda malo ravno.

Sada uzmi jednu kutiju. U sredinu stavite drveni štap i prstima omotajte rubove oko njega.

Bez uklanjanja radnog dijela iz štapa, pričvrstite ga na plastelin i umetnite ga u njega. Izvucite štap, papirna cijev ostaje u podlozi od plastelina. Stoga nastavite puniti sve dijelove snježne pahuljice.

Što će se čvršće obrezivanje papira nalaziti jedno prema drugom, to će se veličanstveniji rad pokazati. Pokušajte napuniti plastelin bazu ne samo na vrhu proizvoda, već i na stranama.

Kada završite s popunjavanjem svih dijelova snježne pahulje, zatim pažljivo pregledajte rad. Ako primijetite prazne rubove ili ponekad ljuštenje gline, važno je ispraviti takve pogreške kako bi rad bio što precizniji.

Evo jedne lijepe i veličanstvene snježne pahuljice dobivene od valovitog papira pomoću tehnike "obrezivanja".

Možete napustiti ovaj posao. Kao opciju, ovu prazninu pretvorite u prekrasnu zimsku čestitku, upotpunjujući je sjajem i poetičnom čestitkom. Ili izrežite pahuljicu uzduž konture, pričvrstite nit i objesite je na božićno drvce kao igračku. Na njega možete lijepiti magnet i lijepiti ga na hladnjak. Jednom riječju, spojite svoju maštu i nastavite stvarati ...