Konkretne figure

Mnogi su se odlučili ukrasiti svoje osobno zemljište, odlučujući se nabaviti vrtne skulpture. Kupivši nekoliko zanimljivih primjeraka, nekoliko gnoma, ježa i zeca, želja da nešto napravi vlastitim rukama probudi se. U ove svrhe nije potrebno kupiti skupe kalupe. Možete izrađivati ​​figure pomoću improviziranih alata. Predlažemo da svoju kreativnu aktivnost započnete s gljivama, što mogu učiniti svi.
Stoga će vam trebati:
• pijesak;
• Cement;
• Ljepilo za polaganje Ceresit pločica, Moment ili drugih marki;
• Gumena kugla (možete uzeti staru ili kupiti najjeftiniju);
• Plastična boca od 2 litre za soda ili pivo.
• Metalna šipka ili fitinzi.

Rezali smo gumenu kuglu na dva dijela. Zatim uzmite kantu i u nju ulijte pijesak. Napravimo zarez u pijesku i u njega postavimo polovicu gumene kuglice. Ako samo stavite loptu na zemlju, onda će se u kruni buduće kapice gljiva stvoriti ružna guza.

Sada je vrijeme za pravljenje betonske mješavine. Da biste to učinili, trebate uzeti pijesak, cement i ljepilo za polaganje pločica ili ljepilo za ojačavanje ili lijepljenje polistirenskih ploča. Ljepilo je potrebno kako bi smjesa bila duktilnija i izdržljivija te se nakon toga ne ispucala. Udio je: 1/2 pijeska, 1/4 ljepila i 1/4 cementa. Kada dodate vodu, ne smijete je previše sipati, jer konzistencija ne smije biti previše tekuća.

Polovicom gumene kuglice napunimo do kraja s dobivenom betonskom smjesom i izravnamo je. Uzmemo plastičnu bocu izrezanu s dva ruba i produbimo je u sredini za jedan centimetar u ispunjenu polovicu kuglice. Umetnemo armaturu na takav način da spaja bocu (noga gljiva) i polovicu kuglice (poklopac gljiva). Vrijeme je da cilindar napunite betonskom smjesom iz plastične boce.
Nakon svega što je učinjeno, pustite da se proizvod osuši.

Gumena kuglica može se ukloniti sljedeći dan, tako da se poklopac gljive brže suši, a noga gljive mora biti u plastičnom cilindru najmanje tri dana. Nakon tog razdoblja potrebno je uzeti građevinski nož i izrezati plastični cilindar, oslobađajući nogu gljiva. Sada je potrebno da se oslobođena noga gljivice, koja se nalazi u otvorenom stanju, dobro osuši.

Ovdje je potrebno malo objašnjenje. Kada se kugla izvadi, kapa s gljivama će se već održavati u dobroj formi, ali bit će vlažna i podatna za unošenje nekih podešavanja. Lopaticom se preporučuje lagano zaobljivanje rubova kapice gljiva. Ako su se u kapu ili nozi gljiva stvorile neznatne praznine na površini, tada ih treba napuniti otopinom. Nakon što se gljivica dobro osuši i okameni, mora se otvoriti temeljnim premazom. Primer će zaštititi gljivicu od raznih vremenskih pojava, a osim toga bit će izvrsna podloga za daljnje bojenje.

Kao boje mogu se koristiti različiti materijali: sprejna boja, uljna boja, akrilna boja itd. Ako želite da vaša gljiva sja na suncu, tada je možete otvoriti nakon bojenja slojem laka. Gljiva se može slikati na različite načine. Ako napravite crveni šešir i bijele krugove na njemu, tada ćete dobiti vrlo zanimljivu, fenomenalnu muharicu. Ako je šešir gljiva smeđi, tada će ispasti gljiva. Ako želite nešto neobično, možete pozlatiti kapu od gljiva sprejom zlatne boje. A ako vam se ideja s letećim agarikom svidjela, možete obojiti šešir od gljiva crvenom bojom, a u trgovini kupiti bijele šljunak za kreativnost i lijepiti ih ljepilom.

Gljive izgledaju kada ih predstavlja grupa. Preporučljivo je da gljive imaju različitu veličinu, tada će im to dvostruko dati realizam. Za gljive različitih veličina potrebne su kuglice različitih promjera i plastične boce različitog pomaka.