Stavite vrtne lonce

Da bismo napravili vrtni plantaž u obliku panjeva, pripremit ćemo cement, pijesak, građevinski gips (alabaster), građevinsku mrežicu, prazan plastični spremnik, alkidni emajl različitih boja, temeljni premaz, četke, spužvu i posude za malter.

Prije početka rada podsjećamo da je potrebno raditi s gips-cementnim malterom i alkidnim bojama u gumenim rukavicama u dobro prozračenoj sobi ili na ulici. Poželjno je obložiti radnu površinu papirom ili polietilenom. Uzmite plastičnu posudu i napunite je pijeskom i zamotajte žicom. To se radi tako da se tijekom rada spremnik ne deformira pod težinom otopine. Ako se koristi spremnik izrađen od tvrde plastike, drveta ili metala, ovaj se predmet može izostaviti.

Pripremite rješenje. Za to uzimamo u jednakim dijelovima cement i prosijani pijesak. Pomiješajte ih u zasebnoj posudi. Nakon miješanja smjese dodajte čistu vodu u dijelovima. Nakon temeljitog miješanja treba dobiti gustu homogenu otopinu. U posebnom malom spremniku ostavite tihi cementni mort i dodajte mu građevinski gips. Budući da se alabaster brzo stvrdne, otopinu odmah nanesite na navlažen lonac za cvijeće. Nakon što se otopina otvrdne, zamotajte radni komad građevinskom mrežom i nanesite drugi sloj azbestnog cementa. Vlažnim dlanom glačajte radni komad i na taj način izravnajte površinu.

U sljedećoj fazi oblikovat ćemo ukrasne elemente. Da bismo to učinili, upotrijebit ćemo isto rješenje s dodatkom više građevinskog gipsa. Obrve. Uzmite malu količinu gipsanog cementa i mokrim rukama oblikujte kobasicu. Podijelimo ga na dva dijela i pričvrstimo ga na navlažen radni komad.

Kod nanošenja reljefnih elemenata nije potrebno koristiti ljepila - samo navlažite glavnu površinu i zalijepljeni dio. Oči. Uzmite malo mase, podijelite je na dva dijela i razvaljajte kuglice. Pričvrstite ih do željenog oblika.

Iz kobasica izrađujemo kapke i nacrtamo snopom ili nožem.

Da biste sakrili zglobove između dijelova, glatkom ih pomičite. Ako se otopina do tada osušila, tada možete uzeti malo cementa, razrijediti ga vodom i nanijeti na zglobove četkom ili popuniti pukotine. Nos. Ovaj se dio mora izvoditi u koracima. Prvo se formira baza nosa (najširi dio), nakon čega se grade preostali elementi - vrh nosa i nosnice. Napravit ćemo dvije kobasice. Da bismo oblikovali koru, na dlan ćemo staviti malo azbestnog cementa (otopina treba biti gusta, ne širi se po površini) i stavimo je na posude u smjeru od vrha do dna. Napravit ćemo česte uvlačenja prstima.

Sa strane pravimo gljive. Da bismo to učinili, oblikujemo kobasice i pričvršćujemo ih na posude. To će biti noge gljiva. Napravit ćemo šešire od kuglica spljoštenih između dlanova.

Ostavite lonce dok se otopina ne očvrsne. Prije slikanja četkom s tvrdom četkom ili četkom uklanjamo prašinu i čestice otopine s obratka. Nakon što smo uzemljili površinu. Da biste to učinili, možete koristiti akrilni temeljni premaz ili alkidni emajl razrijeđen u bijelom duhu. Pokrivamo lonce tankim slojem slonovače alkidne cakline.

Da biste to učinili, dodajte malo žute boje bijeloj boji i dobro promiješajte. Nakon što se boja osušila, nanesite malo narančaste boje na suhu spužvu i pokriti površinu pokretima mrlje.

Nakon toga, također pomoću spužve, posude obojite smeđom bojom. Tankom četkom nacrtajte oči, zasjenite nos, obrve i usta.

Bež boja će prekriti noge gljiva, crvena - njihovi šeširi. Zatim na šešir nanesite bijele točke i nacrtajte zelenu travu.

Na kraju spužvom nanosimo žutu boju. Ako se ne koristi alkidna, već se koristi akrilna boja, onda se preporučuje prekrivanje cache-lonca s nekoliko slojeva laka. Prije sadnje biljaka u loncima napravite rupe na dnu plastične posude, zatim stavite drenažu (šljunak ili šljunak), pijesak, a zatim i smjesu tla. Vrtni plantaž u obliku bajkovitog panja je spreman.

Objavila Elena Tregub