Shawarma kod kuće

Sharma je tradicionalno kavkaško jelo, ali kombinacija okusa prženog na ugljenu, mesu i sočnom povrću u njemu neće ostaviti ravnodušnim nijednog gurmana.
Da biste napravili shawarmu kod kuće, trebat će vam sljedeći proizvodi:
- meso;
- tanki armenski ili gruzijski pita kruh;
- povrće, naime sočna rajčica i krastavci;
- svježi peršin;
- majoneza i kečap za stvaranje najjednostavnijeg umaka;
- senf, samo za ljubitelje začinjenih jela.

Prilikom odabira mesa uzmite u obzir da je svinjetina idealna. Odaberite dio u kojem ima malo masnoće, na primjer, vrat ili leđa. Možete kuhati janjetinu, od mesa peradi pogodna je samo piletina. Ne koristite govedinu - bit će previše tvrda.
Prvo narežite meso na krupne komade, a zatim ga trebate kuhati na jedan od odabranih načina: ili ga pržite u vrlo vrućoj tavi bez poklopca, ili grill u dvorištu i kuhajte preko ugljena, ili spremite nekoliko komada roštilja od večere noć prije.
Izrežite pripremljeno meso na male komade, nemojte ga gnječiti mnogo - okus će izgubiti, a velike komade teško ćete žvakati.
Prije nego što počnete rezati povrće, ne zaboravite ih oprati. Izvadite sredinu od rajčice, a samo pulpu narežite na male komade. Krastavac narežite na četiri dijela i drobite ne baš sitno.
Peršin temeljito isperite pod vodom, ne možete ga rezati, već svaki list oštriti.

Širite pita kruh i narežite ga na čak tri dijela, odnosno svaki pita kruh je dovoljan za tri shawarma. Svi sastojci se ne nanose u sredini proizvoda, već sa strane, odstupajući od ruba od 5-7 centimetara. Prvo iscijedite trakicu majoneze i kečap s roštilja, ako volite vrlo začinjena jela, a zatim dodajte treću traku - od senfa.

Započnite zamotavanje pita kruha u tubu, ali prvo savijte njegov donji rub kako proizvodi ne bi ispadali i sok ne bi izlazio van.

Dobivate zapakirani paket s ukusnim punjenjem.

Prije posluživanja doručka ukrasite je biljem. Shawarma je spreman kod kuće.