Stroj za elektrofore s CD-a

Automobil s elektromotorima sastavljen iz kompaktnih diskova i 2 hladnjaka. Proizvodi oko 20 000 volti, što je ograničeno udaljenosti praznina između ploča kondenzatora diska. Fotografije i opis montaže. Lako ponovljiv uređaj.
Uzeo sam 2 CD-R diska (lako je očistiti medijski sloj s njih) i očistio ih od premaza, zatim ih odmaštio alkoholom. Zatim, napravljen od aluminijske trake, koji služi za brtvljenje ventilacije, izrezao sektore i zalijepio ih na diskove (Sl. 1 Takve vrpce nije problem kupiti na građevinskom tržištu. Potom je iz UPS-a računala uzeo dva hladnjaka, iako se mogu koristiti bilo koji drugi, i izrezao motore iz njih, zagrizao noževe rotora, kako ne bi ometao četke stroja za elektrofore. Diskovi na motore učvršćuju se dvostranom trakom.
Udaljenost između diskova treba biti što manja, o tome ovisi učinkovitost stroja. Držači četkica izrađeni su od bakrene žice d = 1 mm, a same četkice izrađene su od napletene žice, a MGTF je vrlo prikladan. Pokretanje automobila ... Ako su četke pravilno postavljene i pod uvjetom da dodiruju ploče mjerila, stroj odmah stvara napon kad se pokrenu motori. Ali to neće dugo trajati i nastat će jaz između četkice i vate ... nema veze. Za početak morate ručno lagano pritisnuti četke ili diskove napuniti elektrificiranim predmetom (na primjer, češljem).
Ispravan rad stroja karakterizira pukotina statičkog elektriciteta i miris ozona u blizini diskova stroja.
PAŽNJA !!!
Uređaj visokog napona! Budite oprezni u upotrebi. !
Izvor: e-kizeev.h18.ru