Izrada vjenčanih naočala

Naočale za mladenku i mladoženje poseban su atribut vjenčanog stola. Mladenci tijekom cijelog događaja su u centru pažnje, tako da sve što okružuje par treba biti lijepo i nezaboravno. Izrada vjenčanih naočala postala je tradicija. Naočale su ukrašene vrpcama, perlama, čipkom, cvijećem od hladnog porculana ili perlama. Nakit je zalijepljen na staklo super ljepilom.
Pokušajmo napraviti vjenčane naočale vlastitim rukama. Za ovo staklo sa naše fotografije potrebne su nam satenske vrpce bijele boje širine 0,5 cm, super ljepilo i škare.

Čašu ćemo omotati satenskom vrpcom. Ne morate odmah rezati traku, učinit ćemo to nakon što dio ukrasa bude zalijepljen na staklo. Lagano namažite traku ljepilom i počnite lijepiti ovako nešto.

Isto radimo na stražnjoj strani čaše.

A s dvije suprotne strane napravimo još dva takva elementa, ukupno će ispasti četiri.

Omotajte staklenu nogu istom trakom, ne zaboravite prvo podmazati traku ljepilom.

Sada čašu ostavite na stranu, ostavite je da se malo osuši. Za to vrijeme napravit ćemo pet od tih lukova od iste satenske vrpce.

Zalijepite četiri luka na staklo na vrhu uzorka.

I peti luk treba zalijepiti na dno nogu.

Ovako je jednostavno organizirati vjenčane naočale.
Druga čaša izrađena je na isti način. Možete diverzificirati i napraviti čašu za mladenku od ružičaste vrpce, a za mladoženje - od plave.
Prodavaonice ručnih proizvoda prodaju razne gotove čipke ili šivanje. Ovo je sjajan materijal za ukrašavanje vjenčanih naočala. Osim čipke, za ukrašavanje naočala trebamo biserne perle, zlatnu ili srebrnu pletenicu za šivanje i dobro ljepilo. Pokušat ćemo napraviti takvu čašu od ovih materijala.

Iz komada čipke izrezali smo prekrasan ukras.

Izrezani uzorak nježno je podmazan ljepilom i zalijepljen na staklo. Zapamtite da se super ljepilo suši vrlo brzo, tako da je bolje nanijeti ljepilo ne na cijelu površinu čipke odjednom. Bolje je podmazati dio uzorka ljepilom, a zatim ga zalijepiti na staklo, a zatim ponovo namazati dio čipke i ponoviti postupak. I tako sve dok ne lijepite cijeli uzorak.

Nogu čaše ukrasit ćemo perlama. Zalijepite ih u krug na dnu nogu.

Zatim radimo isto s gornjim dijelom noge.

Pri lijepljenju nakita na staklene čaše morate osigurati da se ljepilo ne pojavi na površini. To može pokvariti izgled uređaja. Najbolje je koristiti vodootporno prozirno ljepilo koje neće ostaviti tragove kada se osuši.
Od srebrne ili zlatne pletenice za šivanje trebate napraviti dva prstena i zalijepiti ih na dno čaše.

Napravimo drugu čašu jednaku prvoj. Takve čaše neće proći nezapaženo na svadbenom stolu.