Pametni privjesak za ključeve

Takva stvar u njegovom svakodnevnom životu kao privjesak za ključeve može puno reći o osobi. Mali izmišljeni let, koji mirno visi o tipkama ili telefonu, nekako odgovara unutarnjim kvalitetama i željama njegova vlasnika. Za ljude koji negativno gledaju na hrpu nasumično zazvonjenih zvona ili sjaja, knjiga s ključevima bila bi idealno rješenje. Ovo je prava minijaturnost knjige, nastala u kratkom vremenu, a može poslužiti dugi niz godina. Da bih ga stvorio, potrebni su mi sljedeći alati:

Listovi papira A4;
mali komad kartona;
olovka;
linija;
škare;
pribora za nož;
PVA ljepilo;
igla i konac;
metalni lanac;
šilo ili sličan alat.
Prvi korak je priprema papira za buduće popunjavanje knjige, odnosno stranica. Da biste to učinili, nožem i škarama brusite listove bijelog papira u pravokutnike od 3 do 6 centimetara.

Usput, papir ne mora biti bijel. Sve ovisi o odabranim bojama stranica. Rezultirajuće listove preklopimo na pola tako da dobijemo dvostruke stranice 3 do 3 centimetra. Grupirajte ih u tri knjige.

Sada, na preklopu svakog paketa, napravimo rupe na jednakoj udaljenosti jedna od druge.

Proveo sam ovaj postupak u dvije faze, tako da se stranice nisu pomicale.

Sveukupno sam se odlučio zaustaviti u 5. Dalje, uz pomoć obične igle i niti, vežemo naše minijaturne male knjige zajedno uvezujući Koptskog.

Ako znate neku drugu obvezujuću opciju, možete je upotrijebiti. Na kraju dobijemo takvu prazninu.

Posljednji korak je temeljno razmazati dobiveni korijen PVA ljepilom i ostaviti da se osuši pod pritiskom.

Dok se naša buduća knjiga suši, možete i naslovnicu. Za izradu sam koristio obični karton i mali komad papira za ispis. Za početak, izrezali smo dva komada kartona, koji odgovaraju veličini stranica, i jednu kralježnicu koja je prikladna za parametre.

Pomoću PVA ljepimo ih na prekrasan papir odabran za koricu, ostavljajući praznine.

Tada radimo takve rezove na papiru.

Sada zalijepite preostale rubove i ljepite.

U dijelu kralježnice koji će biti na vrhu knjige, bilo kojim oštrim predmetom (alata iz šivaćeg stroja koristio sam za rezanje niti) napravite malu rupu i pričvrstite lanac.

Dolazi najvažniji trenutak. Kombiniramo naslovnicu i knjigu. Da biste to učinili, zalijepite kralježnicu knjige na predviđeno mjesto na koricama. Za bolje pričvršćivanje, ekstremne stranice također lijepimo na korice.

Dakle, riješen je i problem otvorenih spojeva papira namijenjenih pokrivanju. To je ljepota koju imam.

Budući da sam za pokrov odabrao obični papir, koji se vremenom može istrošiti, razmazao sam ga po vrhu PVA ljepilom. Kada se osuši, ovo ljepilo postaje prozirno.

Dolazak do dekora. Odlučio sam ukrasiti rubove svoje knjige volumenom konturom zelene boje. (foto17) Da se knjiga ne otvara stalno, zalijepila sam komade metalnog lanca na njezine kore. Prirodno, nisam koristio PVA i super ljepilo za ovu akciju. (Foto18) Takav šarm sada mi se doimao na mojim tipkama.